Hulluudesta ja toivosta, rakkaudesta ja kuolemasta, valosta ja varjosta Reviewed by Momizat on . Sara Stridsberg: Niin raskas on rakkaus   Jimmie Darling on mielisairaalassa ja haluaa kuolla. Sairaalasta, ”suuresta linnasta maailman pohjalla”, tulee my Sara Stridsberg: Niin raskas on rakkaus   Jimmie Darling on mielisairaalassa ja haluaa kuolla. Sairaalasta, ”suuresta linnasta maailman pohjalla”, tulee my Rating: 0

Hulluudesta ja toivosta, rakkaudesta ja kuolemasta, valosta ja varjosta

skk_suosittelija_Johanna180

Sara Stridsberg:
Niin raskas on rakkaus

 

Jimmie Darling on mielisairaalassa ja haluaa kuolla. Sairaalasta, ”suuresta linnasta maailman pohjalla”, tulee myös hänen tyttärensä Jackien toinen koti ja todellisuus. Yksinkertaisesti aivan älyttömän hieno kirja, painavaa tekstiä herkän kauniissa muodossa. Kertomus elämän yöpuolen houkuttelevuudesta, mutta myös valosta, toivosta ja suuresta rakkaudesta. Kirjan luettuaan maailmaa katsoo taas hieman uusin silmin.

– Johanna Kampin myymälästä

stridsbergMestarillinen romaani hulluudesta ja toivosta, rakkaudesta ja kuolemasta, valosta ja varjosta. Sara Stridsbergin lyyrinen romaani isän ja tyttären suhteesta vanhan mielisairaalan seinien sisällä. Jackien isä Jim on aina halunnut kuolla, ja siksi hän elää elämänsä Beckombergan mielisairaalassa. Sairaalasta tulee 13-vuotiaalle Jackielle toinen koti, rinnakkaistodellisuus, jonka outojen sääntöjen mukaan hänen elämänsä taipuu. Siellä hän kokee nuoruutensa merkittävimmät hetket tavalla, joka ei muualla olisi mahdollista. Ja vastoin kaikkea todennäköisyyttä kasvaa järkeväksi aikuiseksi, aivan kuten Jim elää kohtalon oikusta vanhaksi. Ruotsin terävimpään kirjalliseen kärkeen kuuluva Sara Stridsberg kuvaa tunteiden ja luonnon suhdetta kuulaasti ja vangitsevasti.

Kommentoi

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top