Pohjoismaisilta dekkarikuningattarilta Reviewed by Momizat on . Mari Jungstedt: Kullan kallis Gotlantiin sijoittuvassa kertomuksessa on draamaa, jännitystä ja takautumia menneeseen. Kammottavaa rikosketjua selvittävät Anders Mari Jungstedt: Kullan kallis Gotlantiin sijoittuvassa kertomuksessa on draamaa, jännitystä ja takautumia menneeseen. Kammottavaa rikosketjua selvittävät Anders Rating: 0

Pohjoismaisilta dekkarikuningattarilta

kullankallis180Mari Jungstedt:
Kullan kallis

Gotlantiin sijoittuvassa kertomuksessa on draamaa, jännitystä ja takautumia menneeseen. Kammottavaa rikosketjua selvittävät Anders Knutas ja Karin Jacobsson. Heidän henkilökuvansa ja kemiansa antavat synkälle tarinalle lempeää pilkettä. Loistava rikoskirja, Jungstedt on vankalla pohjalla pohjoismaisessa dekkarikirjallisuudessa!

– Jaana, Lohjan myymälästä

Gotlannin murhakuningatar on iskussa! Huippusuositun dekkarisarjan kahdestoista murhamysteeri käynnistyy hylätyltä kivilouhokselta. Kiinteistövälittäjä Sanna Widding löytyy kuolleena kivilouhokselta Gotlannin pohjoiskärjessä. Hän on hiljattain kaupitellut louhoksen lähistöllä sijaitsevaa komeaa vanhaa maataloa, jonka myynti on nostanut omistajasuvussa pintaan vanhoja kaunoja ja salaisuuksia. Komisario Anders Knutas palaa sairaslomalta keskelle vaiheikasta murhatutkintaa ja tajuaa pian, ettei Sanna Widding ole jäämässä ainoaksi uhriksi. Mari Jungstedtin dekkareita on myyty Ruotsissa yli kolme miljoonaa ja Suomessa yli 200000 kappaletta. Hän on lyönyt läpi yli 20 maassa, mm. Yhdysvalloissa.

kivisydän180Katarina Wennstam:
Kivisydän

Kivisydän on trilogian toinen osa, mutta toimii mainiosti itsenäisenäkin tarinana. Henkilöhahmot ovat kiinnostavia ja hyvin kuvattuja. Rikosepäilyjen ohella kirjassa käsitellään myös ihmissuhteita ja niiden ongelmia. Rikostarkastaja Charlotta Lugn ja Shirin Sundin joutuvat ratkomaan kauhistuttavaa tapausta. Miksi puolivuotias Gloria on sairaalassa, letkuissa ja tajuttomana? Hyvä kirja! Wennstam kirjoittaa hyvin ja taitavasti hyvän dekkarin. Pohjoismaisten rikoskirjojen ystäville jälleen hyvä lukukokemus!

– Jaana, Lohjan myymälästä

”Auttakaa! Teidän on pakko auttaa. Vauva ei enää hengitä!” – Kuka on tehnyt pahaa pikku Glorialle? Puolivuotias tyttövauva tuodaan solnalaiseen lastensairaalaan henkihieverissä – hänellä on vakavia aivovammoja. Vauvaa on ravisteltu niin rajusti että hän tuskin selviytyy. Kuka on voinut tehdä viattomalle lapselle sellaista? Glorian hyväosaiset vanhemmat joutuvat nopeasti epäilyksen valokeilaan. Tapausta selvittävät tahoillaan rikostarkastaja Charlotta Lugn ja oikeusavustaja Shirin Sundin. Huvila-alueen prameissa taloissa kytee murheita, joita nougatin väriseksi maalatut seinät eivät onnistu peittämään. Wennstam kirjoittaa kuristavasti tabuaiheesta: lapsiin kohdistuvasta väkivallasta.

jaana180

Kommentoi

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top