Nuorille fantasian ystäville Reviewed by Momizat on . Victoria Aveyard: Punainen kuningatar Suosittelen Punaista kuningatarta kaikille Nälkäpeli- ja Outolintu-trilogioiden faneille! Punaisessa Kuningattaressa oli s Victoria Aveyard: Punainen kuningatar Suosittelen Punaista kuningatarta kaikille Nälkäpeli- ja Outolintu-trilogioiden faneille! Punaisessa Kuningattaressa oli s Rating: 0

Nuorille fantasian ystäville

punainen180Victoria Aveyard: Punainen kuningatar

Suosittelen Punaista kuningatarta kaikille Nälkäpeli- ja Outolintu-trilogioiden faneille! Punaisessa Kuningattaressa oli samaa henkeä, mutta kirja on silti aivan omanlaisensa.
Mare Barrow´n maailmassa Hopeiset ovat erityisominaisuuksilla varustettua valtaeliittiä ja Punaiset köyhää rahvasta, tavallisia ihmisiä. Sattumien kautta paljastuu, että myös Mare omaa erityisiä voimia ja niiden kautta Mare pääsee osaksi Hopeisten hovia, jonka juonittelujen keskellä on hankala tietää keneen voi luottaa. Tarina etenee luontevasti eteenpäin koko ajan, ja suomennoskin tekee kunniaa Aveyardin alkuperäiselle tekstille. Maailmalla jo suurta menestystä nauttinut sarja saa suomeksi jatkoa 2017 alkupuolella, ja sitä odotan kyllä innokkaasti!

– Jussi, Kajaanin myymälästä

Uuden fantasiasarjan mykistävä ensimmäinen osa! Veri jakaa ihmiset kahteen kastiin – punaisiin ja hopeisiin. Punaiset ovat rahvas, jota lähes jumalallisia voimia omaava hopeisten eliitti hallitsee. Mare Barrow on 17-vuotias punainen taskuvaras ja joutumassa pian sotaväkeen. Tilanne muuttuu yllättäen, kun vastarintaliike Purppurakaarti horjuttaa hopeisten ylivaltaa, ja suojellakseen ystäväänsä Mare päätyy hopeisten keskuuteen. Siellä hänelle ja hopeisten hoville valkenee, että punaisesta verestä huolimatta Marella on oma, kuolettava voimansa. Maresta tehdään hopeisten prinsessa, mutta maailmassa, jossa vallankumous ja rakkaus sekä valta ja oikeus kamppailevat, ei mikään ole mustavalkoista ja kuka tahansa voi pettää kenet tahansa. PUNAINEN KUNINGATAR on Yhdysvalloissa valtavan menestyksen saavuttaneen uuden fantasiasarjan ensimmäinen osa. Victoria Aveyardin kiehtova maailma, särmikkäät henkilöhahmot ja hengästyttävät juonenkäänteet pitävät lukijan tiukassa otteessa alusta loppuun. Tarinaa on luonnehdittu yhdistelmäksi Game of Thronesia ja Outolintua, ja Universal Studios on hankkinut sen elokuvaoikeudet. VICTORIA AVEYARD (s. 1990) opiskeli elokuvakäsikirjoittamista Los Angelesissa. Valmistuttuaan hän esitteli ideoitaan elokuvastudiolle ja tunnusti samalla, että kaikkein eniten hän halusi kirjoittaa nuorten fantasiakirjoja. Studio kehotti tekemään juuri niin, ja vuoden kuluttua Punainen kuningatar oli valmis. Toimintaa ja pippurisia naissankareita arvostava Aveyard käyttää kirjailijan ja käsikirjoittajan ammattiaan tekosyynä lukea valtavat määrät kirjoja ja katsoa elokuvia. Aveyard luvannut aina tehdä parhaansa, ettei lukijalla koskaan olisi tylsää hänen kirjojensa parissa.

kuparikoura180Holly Black & Cassandra Clare:
Kuparikoura (Magisterium-sarja)

Toiseen osaansa edennyt Magisterium-sarja on mannaa Harry Potter -faneille. ”Varjojen kaupungit” -sarjastaan tuttu Clare ja ”Spiderwickin kronikat” -sarjastaan tunnettu Black löivät hynttyyt yhteen erittäin onnistuneesti Magisterium-sarjan merkeissä. Ensimmäinen osa, Rautakoe, oli jo vahva näyte siitä, mihin tämä naiskaksikko yhdessä pystyy, ja Kuparikoura vain lisää vauhtia ja koukuttavuutta.
Sarjassa Callum ja hänen ystävänsä maagikoulussa huomaavat useaan otteeseen, että joskus hyvää ja pahaa, tai sankaria ja roistoa, on vaikea erottaa toisistaan. Sama jännitys pitää lukijan jatkuvasti varpaillaan ja varuillaan, vaikka huomaamatta käänteleekin sivuja kiihtyvän kiireiseen tahtiin…

– Jussi, Kajaanin myymälästä

Ahmittavaa seikkailua Clare-faneille. Salaisuudet syvenevät maagien koulussa Magisteriumissa. Callumin kesäloma ei ole samanlainen kuin muilla lapsilla. Kun hän alkaa epäillä, että hänen isänsä suunnittelee sekä hänen, että hänen lemmikkisutensa tuhoamista, hän pakenee takaisin kouluun. Siellä selviää, että joku on varastanut salaperäisen kuparikouran, aseen, joka voi tuhota kaaoksen voimia käyttävän maagin. Etsiessään syyllistä Call ja hänen ystävänsä huomaavat jahtaavansa salaisuutta, joka on vaarallisempi kuin he ikinä osasivat kuvitella.

skk_suosittelija_Jussi

Kommentoi

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top