Lukunautintoja kotimaisilta kirjailijoilta Reviewed by Momizat on . Katri Lipson: Detroit   Pidin kirjan vimmaisesta dialogista, joka on täynnä huumoria. Henkilöhahmoissa on särmää ja kerronnassa riittää kummallisia yksityi Katri Lipson: Detroit   Pidin kirjan vimmaisesta dialogista, joka on täynnä huumoria. Henkilöhahmoissa on särmää ja kerronnassa riittää kummallisia yksityi Rating: 0

Lukunautintoja kotimaisilta kirjailijoilta

skk_suosittelija_Johanna180

Katri Lipson:detroit180
Detroit

 

Pidin kirjan vimmaisesta dialogista, joka on täynnä huumoria. Henkilöhahmoissa on särmää ja kerronnassa riittää kummallisia yksityiskohtia. Jääkiekosta puhutaan paljon, mutta ennen kaikkea kirja kertoo ystävyydestä ja unelmien tuhoutumisesta. Näistä aineksista syntyy persoonallinen kirja. Lukekaa ja yllättykää!

-Johanna, Kampin myymälästä

 

Mitään ei enää pelkää, kun on menettänyt kaiken. Riipaiseva tarina ystävyyden särkymisestä, syyllisyydestä sekä salaisuudesta, jonka paljastuminen tuhoaa kaiken. Tapahtumapaikka: Detroit, jääkiekkoareena. Kun liigan paha poika aikoo tulla päälle, Timothy kääntää yllättäen katseensa pois. Lopputulos: 19-vuotias Timothy runtataan laitaa vasten ja hän halvaantuu kaulasta alaspäin. Timothy odottaa yhä jotain: että Nathan, paras ystävä ja NHL:n kirkkain tähti, tulisi käymään. Mutta Nathan pysyy poissa. Hän on syöksykierteessä, ei pelaa enää ja ostaa seurakseen Janetin, sokean stripparin, jolle ei keksi käyttöä. Tämä kiinnostaa Kojoottia, skandaalin haistavaa lehtimiestä, joka ainoana on aavistanut, miksi Timothy onnettomuushetkellä katsoi muualle. Katri Lipson on suomalaisen nykykirjallisuuden ehdottomasti kiehtovimpia tekijöitä. Esikoinen Kosmonautti (2008) oli Finlandia-ehdokas ja voitti Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon. Toinen romaani Jäätelökauppias (2012) voitti EU:n kirjallisuuspalkinnon.

 

Leena Parkkinen:saadyllinen180
Säädyllinen ainesosa
Kirja on hienostunut sekoitus ajankuvausta, juhlaillallisia, salaisuuksia ja naisten välistä rakkautta. Tunnelma 50-luvun Helsingissä on latautunut, hillityn pinnan alla tapahtuu paljon, ilmassa on odotusta ja lokkien kirkunaa. Kaikin puolin ihana kirja, en keksi siitä mitään huonoa sanottavaa. Lukekaa itse ja antakaa lahjaksi!

– Johanna, Kampin myymälästä

 

Vuosi 1956. Saara on muuttanut Helsinkiin miehensä työn takia. Opintonsa keskeyttäneellä kotiäidillä on aikaa lapselleen Eliakselle, ja Juhani tuntuu viihtyvän työssään. Kaikki on hyvin. Ainakin paremmin kuin silloin joskus. Saaran yläkerrassa asuva Elisabeth järjestää kulttuurikutsuja, rakastaa ruokaa ja kirjoittelee pitkiä kirjeitä ystävälleen Izzylle. Naisten ystävystyessä Saaralle aukeaa maailma, jollaisesta hän on lukenut vain jännityskirjoista. Elisabeth on kaikkea, mitä Saara ei ole: muodinmukainen, itsenäinen, maailmankansalainen. Ja vakooja. Leena Parkkisen kolmas romaani Säädyllinen ainesosa on huikea kuvaus elämästä porvarillisessa Töölössä. Ja ruoasta! Mitä kaikkea se Saaralle ja Elisabethille merkitseekään. Rakkautta, pelkoa  ja kätkettyjä viestejä.

Kommentoi

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top