Pikkuväen hauskuuttajat Reviewed by Momizat on .   Aino Havukainen, Sami Toivonen: Tatu ja Patu etsivinä Tapaus Puolittaja No nyt on maailmankirjat sekaisin, ainakin Outolalaisilla veljeksillä Tatulla ja   Aino Havukainen, Sami Toivonen: Tatu ja Patu etsivinä Tapaus Puolittaja No nyt on maailmankirjat sekaisin, ainakin Outolalaisilla veljeksillä Tatulla ja Rating: 0

Pikkuväen hauskuuttajat

 

PrintAino Havukainen, Sami Toivonen:
Tatu ja Patu etsivinä
Tapaus Puolittaja

No nyt on maailmankirjat sekaisin, ainakin Outolalaisilla veljeksillä Tatulla ja Patulla. Pihapiiriin on iskenyt outo Puolittaja, joka saa Tatun ja Patun ryhtymään etsiviksi. Mikä taika näissä Tatu ja Patu -kirjoissa on, kun aikuinenkin lukija voi uppoutua niin antaumuksella niiden maailmaan? Kirja on luettu 7-, ja 9-vuotiaiden poikieni kanssa jo muutaman kerran ja aina naurattaa yhtä paljon! Nyt odotetaan Tatun ja Patun elokuvaa jo malttamattomana.

-Susa, Jyväskylän myymälästä

 susa180

Tatun ja Patun outolalaiset älynnystyrät joutuvat tositoimiin, kun salaperäinen Puolittaja iskee. Monta kommellusta sattuu, ennen kuin kaikille selviää ällistyttävä totuus: kuka, missä ja miksi? Kun salaperäinen Puolittaja alkaa piinata Kuurnan perhettä, Tatusta ja Patusta tulee etsivä Tatu ja etsivä Patu. Pojat perustavat toimistonsa Kuurnien pihan leikkimökkiin ja soluttautuvat perheen tyttären Aadan syntymäpäiville valepuvuissa jahtaamaan ovelaa Puolittajaa. Kuka on Puolittaja? Missä hän piileksii? Ja miksi hän puolittaa? Käynnistyy tapahtumasarja, jota Tatu ja Patu eivät hevin unohda.

apo180Juhani Känkänen:
Ilo irti, Apo Apponen!

Ilo irti, Apo Apponen! käsittelee Apon päivän mukavan tiiviissä paketissa. Kirjan huumori uppoaa lapsiin kuin kuuma veitsi voihin. Vanhempia saattaa hieman jännittää keitä ovat Kaaro Puttila tai Kakka Duu, mutta pääasia on että lapsilla on hauskaa! Aikuisille kirja tarjoaa näkemystä siitä, miten lapsi näkee ja kokee omat leikkinsä, mielentilansa tai aikuisten ”tärkeät asiat”. Suosittelen nautittavaksi yhteisenä lukuhetkenä aikuisten ja pienten lasten kesken, mutta mielellään vasta aamu- tai iltapuuron jälkeen!

-Jussi, Kajaanin myymälästä

skk_suosittelija_Jussi

Kuulkaas, nyt on käynyt niin, että Apo Apponen ei keksi mitään tekemistä! Vanhat lelut ja leikit ovat tylsiä. Tylsiä ovat myös vanhemmat, jotka eivät ehdi seuraksi. Äiti vain kirjoittaa työraporttia ja isä lukee Erittäin Tärkeitä Sanomia. Herättääkseen isän ja äidin huomion Apo panee pystyyn varsinaisen sirkuksen, nielee miekan ja esittää vauvaa – mutta mikään ei tehoa. Lopulta ei auta kuin jättää kaikki ja lähteä puhuvan papukaija Kakka Duun kanssa merille. Mutta missä meri taas olikaan? Apo Apponen on täällä jälleen, hauskempana kuin koskaan! Lapsiperheen arkisissa ympyröissä tapahtuu yllättäviä asioita ja tutut jutut nähdään uudesta, humoristisesta näkökulmasta. Juhani Känkäsen kirjoittamat ja kuvittamat Apo Apponen -kirjat puraisevat kaikkia – lukemaan opettelevista isovanhempiin.

Kommentit (1)

Kommentoi

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top