Arvostelumenestyksiä meiltä ja maailmalta Reviewed by Momizat on . Joël Dicker: Baltimoren sukuhaaran tragedia Wow, Dickerin uutuus on jopa parempi kuin ylistetty esikoisteos Totuus Harry Quebertin tapauksesta. Dicker osaa kirj Joël Dicker: Baltimoren sukuhaaran tragedia Wow, Dickerin uutuus on jopa parempi kuin ylistetty esikoisteos Totuus Harry Quebertin tapauksesta. Dicker osaa kirj Rating: 0

Arvostelumenestyksiä meiltä ja maailmalta

baltimoren180Joël Dicker:
Baltimoren sukuhaaran tragedia

Wow, Dickerin uutuus on jopa parempi kuin ylistetty esikoisteos Totuus Harry Quebertin tapauksesta. Dicker osaa kirjoittaa hyvin koukuttavasti. Ensin kerrotaan jotain tarinan traagisesta lopusta ja paljastetaan sitten vähitellen siihen johtaneita tapahtumia. Näin jännite säilyy hyvin loppuun asti. Tarinan keskiössä on neljän nuoren muodostama Goldmanin jengi. Nuoruus, ystävyys ja kunnianhimo ovat romaanissa vahvasti läsnä. Suosittelen kaikille, jotka pitävät hyvistä tarinoista ja haluavat ahmittavan kirjan.

-Johanna, Kampin myymälästä

skk_suosittelija_Johanna180
Harry Quebertin kirjoittajan uutuus! Kertomus ystävyydestä, rakkaudesta ja paratiisiin luikertavasta käärmeestä. Dickerin varmaotteinen nuoruudenkuvaus viihdyttää jokaista lukijaa. Esikoisromaanillaan Totuus Harry Quebertin tapauksesta maailmanmenestykseen noussut Joël Dicker palaa uudessa kirjassaan kirjailija Marcus Goldmanin nuoruuteen. Poikaiässä Marcus ihailee suuresti rikkaita serkkujaan, Baltimoren sukuhaaran Goldmaneja. Baltimoressa ja perheen kesäasunnolla vietetyt ajat kangastelevat kultaisina hänen mielessään. Mutta kaikki ei ollut kultaa mikä kiiltää, ja nyt Marcus palaa nuoruuteensa ja kysyy: mitä todella tapahtui? Mikä johti draamaan, joka tuhosi kaiken? 

lempi180Minna Rytisalo:
Lempi

Päähenkilöä, Lempiä, ei kirjan alussa enää ole, mutta hänestä kertovat vuorotellen tuore aviomies, piikatyttö sekä kaksoissisko. Kokonaiskuvan saa täydentää lukija itse. Rytisalon käyttämä kieli on hiottua ja runollisen kaunista, mutta tapahtumat ovat rankkoja. Vahvatunnelmainen ja arvoituksellinen kirja kertoo koskettavan tarinan pienestä perheestä Lapin sodan aikana. Suosittelen lämpimästi laadukkaan kotimaisen proosan ystäville.

-Johanna, Kampin myymälästä

skk_suosittelija_Johanna180

Kuka on Lempi? Mitä on lempi? Lapin sota pyöräyttää ihmisten elämät kuin ruletissa. Viljami joutuu jättämään vastavihityn vaimonsa piikatytön kanssa kaksin kotiin ja lähtemään rintamalle. Kaikkien on uskallettava lähteä, tartuttava tilaisuuteen ja elettävä hetkessä tehtyjen päätösten kanssa. Rakkaus kannattelee, tuhoaa ja muuttuu syyllisyydeksi. ”Rappusilla seisova on jähmettynyt aloilleen, koko maailma on, linnut hiljaiset, pihakuusi kuuntelee, mikään ei kasva eikä aalto lyö rantaan juuri sillä hetkellä kun kaikkeus odottaa nytkähtävänsä uuteen asentoon, ja sitten se nytkähtää, ja se on kaiken loppu, ja se on kaiken alku.” Lempi on kolmen henkilön todistus Lapin sodan aikaisesta perhetragediasta. Romaani osoittaa, miten emme koskaan näe toisiamme kokonaisina meidän tarinamme sivuhenkilöt ovat pääosassa omassa elämässään. Minna Rytisalon herkkyydessään väkevässä romaanissa on voimakas jännite ensimmäiseltä sivulta viimeiselle. Lempi kertoo intohimoisesta, mustasukkaisesta ja kaikki rajat ylittävästä, lojaalista rakkaudesta. Se on taiten rakennettu, ilmaisuvoimainen ja hallittu proosadebyytti.

Kommentoi

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top