Satokauden ruokaa Reviewed by Momizat on . Susanna Haavisto, Samuli Karjula: Satokauden ruokaa Keittokirja joka ei ollutkaan vain keittokirja, vaan myöskin mielenkiintoinen historiateos suomalaisesta ruo Susanna Haavisto, Samuli Karjula: Satokauden ruokaa Keittokirja joka ei ollutkaan vain keittokirja, vaan myöskin mielenkiintoinen historiateos suomalaisesta ruo Rating: 0

Satokauden ruokaa

satokauden-ruokaa180Susanna Haavisto, Samuli Karjula:
Satokauden ruokaa

Keittokirja joka ei ollutkaan vain keittokirja, vaan myöskin mielenkiintoinen historiateos suomalaisesta ruokatuotannosta 1800-1900-luvulta tähän päivään.
Vaikka reseptien juuret ulottuvat jopa vuoteen 1849, olivat nämä päivitetty tämän päivän kokkailuun sopiviksi ja helpoiksi valmistaa. Varsinkin omenaplätyt olivat ihana ja tunnelmallinen syysillan herkku!

 

 

 

 

Tämän seuraksi suosittelen Satokausikalenteria, joka on suorastaan häkellyttävän kattava kattaus kaikkea; on kuukausittaiset sesonkikasvikset, tietoa säilyvyydestä, ravinto-arvoja ynnä muuta!
Kaiken kukkuraksi ulkoasukin on nätti, kehtaa laittaa seinälle näkyville!

satokausikalenteri-2017_180

-Mira, Tampereen myymälästä

skk_suosittelija_Mira_180
Ainutlaatuinen keittokirja yhdistää sesonkiajattelun ja ruokaperinteen. Ruoan valmistus satokausien mukaan on kansainvälinen ilmiö, jolla on Suomessa vahvat juuret. Kirja valottaa kotimaisen sesonkiajattelun kehitystä 1800- ja 1900-luvun taitteesta nykypäivään. Vanhoista reseptikokoelmista poimitut ruokaohjeet on päivitetty 2010-luvun keittiöön sopiviksi. Kunkin vuodenajan parhaista raaka-aineista valmistuvat mm. härkäpapufalafelit, täytetyt palsternakat ja helppo hapankaali. Kirjan historialliset osuudet kirjoittaa Suomi syö ja juo -museohankkeen tutkija Susanna Haavisto. Sesongin raaka-aineisiin liittyvistä käytännön neuvoista vastaa Satokausikalenterin perustaja Samuli Karjula.

 

Kommentoi

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top