Psykologisten trillerien ystäville Reviewed by Momizat on . S.K. Tremayne: Jääkaksoset   Jääkaksoset on hyytävä psykologinen trilleri, jota ei malta laskea käsistään ennen viimeistä sivua. Sarah ja Agnus olivat mene S.K. Tremayne: Jääkaksoset   Jääkaksoset on hyytävä psykologinen trilleri, jota ei malta laskea käsistään ennen viimeistä sivua. Sarah ja Agnus olivat mene Rating: 0

Psykologisten trillerien ystäville

jaakaksoset180S.K. Tremayne:
Jääkaksoset

 

Jääkaksoset on hyytävä psykologinen trilleri, jota ei malta laskea käsistään ennen viimeistä sivua.
Sarah ja Agnus olivat menestyvä lontoolais-pariskunta, jotka elivät kiiltokuvamaisen onnellista elämää Camdenissa kahden identtisen kaksostyttönsä kanssa. Idylli kuitenkin särkyi kun toinen kaksosista kuoli onnettomuudessa. Tarina alkaa vuosi tragedian jälkeen. Onnettomuus on jättänyt jälkensä koko perheeseen ja he päättävät aloittaa alusta Agnuksen lapsuudenmaisemissa, syrjäisellä majakkasaarella Skotlannin pohjoisosassa. Vaikeudet ovat kuitenkin vasta alussa. Perheen jäljelle jäänyt 7- vuotias tyttö väittää äidilleen olevansa kuollut kaksossisarensa. Kuka oikeasti kuoli, ja mistä syystä? Vanhemmat ovat neuvottoman tilanteen edessä selvittäessään mitä tuona kohtalokkaana päivänä yli vuosi sitten oikeasti tapahtui. Samalla he kamppailevat omien salaisuuksiensa kanssa, jotka esiin tullessaan voivat mullistaa koko perheen elämän peruuttamattomalla tavalla.

Kirja on kirjoitettu pääosin perheen äidin Sarahin näkökulmasta, mutta muutamassa kappaleessa kertojana toimii myös isä Agnus. Värisyttävä tarina saa lisäpotkua Pohjois-Skotlannin myrskyisän kauniista meri- ilmastosta, jota oli kuvattu kirjassa upeasti. Avasinkin itse Google Mapsin useampaan otteeseen ja katselin minne kirjan tapahtumat oikein sijoittuvatkaan. Jääkaksoset ei mässäile väkivallalla, mutta piinaava tunnelma pitää lukijaa otteessaan lähes koko tarinan ajan. Lapsista ja heidän surutyöstään kertovat kirjat koskettavat myös aina ihan erityisellä tavalla. Kirjaa lukiessa mielipiteeni henkilöhahmojen suhteen vaihtui useaan kertaan. Välillä olin varma, että tarinan äiti on onnettomuuden seurauksena menettänyt järkensä, mutta seuraavassa hetkessä mietin, onko se kuitenkin isä, jota tragedia vahingoitti syvemmin. Vai onko kyseessä sittenkin sellaiset asiat, joita ei voi edes järjellä selvittää? Uskotko sinä kummituksiin?
Tarina oli paikoin hieman sekava, ja jäin miettimään oliko pienet epäkohdat jätetty kirjaan tahallisesti. Tiivistunnelmainen kirja pitää kuitenkin hyvin otteessaan loppuun asti, ja vaikka henkilöhahmoista mikään ei koskettanut itseäni erityisen läheltä, jää itse tarina kummittelemaan mieleeni vielä pitkäksi aikaa.

Suosittelen ehdottomasti psykologisten trillerien ystäville! 4/5 tähteä.

-Sini, Helsinki-Vantaan lentoaseman myymälästä

sini180

Kommentoi

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top