Vahvoja kertomuksia nuoruudesta, ystävyydestä, rakkaudesta ja traagisista ihmiskohtaloista Reviewed by Momizat on . Emma Cline: Tytöt   Hippikesänä 1969 paistaa aurinko, tytöillä on mekot ja pitkät vapaana liehuvat hiukset. Elämä ranchilla vaikuttaa rennolta. Kaikki raka Emma Cline: Tytöt   Hippikesänä 1969 paistaa aurinko, tytöillä on mekot ja pitkät vapaana liehuvat hiukset. Elämä ranchilla vaikuttaa rennolta. Kaikki raka Rating: 0

Vahvoja kertomuksia nuoruudesta, ystävyydestä, rakkaudesta ja traagisista ihmiskohtaloista

Emma Cline:
Tytöt

 

Hippikesänä 1969 paistaa aurinko, tytöillä on mekot ja pitkät vapaana liehuvat hiukset. Elämä ranchilla vaikuttaa rennolta. Kaikki rakastavat kaikkia ja päivät kuluvat kitaran säestyksellä pilveä poltellen. Toisaalta ruoka on ankeaa, ympäristö likainen, haisee pahalle ja seksuaalinen hyväksikäyttö sekoittuu rakkauteen. Tuleva tragedia on kirjassa koko ajan läsnä voimakkaana pahaenteisenä tunnelmana. Ennen kaikkea kirja kuitenkin kertoo tyttöydestä, nuorten herkkyydestä, kokemuksien janosta ja hyväksynnän hakemisesta. Unenomainen kirja, joka jättää vahvan muistijäljen. Suosittelen lämpimästi!

-Johanna, Kampin myymälästä

Kohuttu esikoisromaani tytöistä, heidän voimastaan, haavoittuvuudestaan ja kiihkeästä halustaan kuulua joukkoon. Kesällä 1969 neljätoistavuotias kalifornialaistyttö Evie on tylsistynyt, yksinäinen ja janoaa uusia kokemuksia. Hän ihastuu puistossa kohtaamaansa kauniiseen hippityttöön ja päätyy tämän matkassa kommuuniin, jota pyörittää karismaattinen Russell. Kun vapaan rakkauden huuma vähitellen murenee, alkaa raadollinen totuus idyllin taustalla paljastua. Lopulta tapahtumat riistäytyvät kokonaan käsistä.

tytot200

Pajtim Statovci:
Tiranan sydän

 

Kirjassa vaelletaan paremman elämän toivossa (sitä kuitenkaan löytämättä) maasta ja identiteetistä toiseen. Lopuksi palataan takaisin Albaniaan. Hieno kirja kertoo hyvin tästä ajasta, ystävyydestä, ulkopuolisuudesta,  transsukupuolisuudesta sekä maastamuutosta. Teos on lumoava yhdistelmä kaunista kieltä, traagisia ihmiskohtaloita ja albanialaisia kansansatuja. Monin tavoin mieltä avartava lukukokemus. Suosittelen erityisesti niille, jotka haluavat keskustella lukemistaan kirjoista, sillä ajatuksia tämä kirja varmasti herättää. Sopii siis hyvin lukupiireille!

-Johanna, Kampin myymälästä

Palkitun kirjailijan henkeäsalpaava romaani matkasta Euroopan ja ihmisen laidalta toiselle. 1990-luvun alun Tiranassa nuori Bujar menettää isänsä, ja hänen paras ystävänsä Agim tuntee olevansa väärässä ruumiissa. Kommunistinen diktatuuri Albaniassa on päättynyt, ja maa kurottaa kohti Eurooppaa. Yhteiskunnan romahduksen aikaansaama kaaos saa pojat ottamaan kohtalon omiin käsiinsä: pakenemaan rannikolle aikeenaan päästä länteen. Rooma, vuosituhannen loppu: nuori mies on valmis tekemään ja sanomaan mitä tahansa saadakseen uuden nimen ja uuden alun. Puolen maailmaa kierrettyään hän asettuu Suomeen. Mitä kaikkea ihmisen on uhrattava tullakseen omaksi itsekseen?

tiranan200

skk_suosittelija_Johanna_150

Kommentoi

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top