Mukaansatempaava uutuus John Verdonilta Reviewed by Momizat on . John Verdon: Painajaisuni   Voiko unta käyttää murha-aseena?   Dave Gurney, New Yorkin poliisin historian yksi menestyneimmistä rikostutkijoista oli j John Verdon: Painajaisuni   Voiko unta käyttää murha-aseena?   Dave Gurney, New Yorkin poliisin historian yksi menestyneimmistä rikostutkijoista oli j Rating: 0

Mukaansatempaava uutuus John Verdonilta

John Verdon:painajaisuni
Painajaisuni

 

Voiko unta käyttää murha-aseena?

 

Dave Gurney, New Yorkin poliisin historian yksi menestyneimmistä rikostutkijoista oli jo vetäytynyt viettämään eläkepäiviään – kunnes hänen tietoonsa saatetaan tapaus jota hän ei voi sivuuttaa. Eri puolilta Yhdysvaltoja löytyy neljä miestä, jotka kaikki kertovat kärsineensä toistuvasti samasta painajaisunesta. Kun miehet löydetään kuolleina, epäillään ensin itsemurhaa. Käy kuitenkin ilmi, että jokainen heistä on käynyt kuuluisan ja kiistellyn psykologin Richard Hammondin hypnoterapiaistunnossa. Tapaukset saavat laajaa valtakunnallista huomiota ja poliisi tuntuu olevan varma Hammondin syyllisyydestä. Syytetty itse suhtautuu mylläkkään huolettomasti, mutta hänen läheisriippuvainen siskonsa ottaa ohjat omiin käsiinsä ja suostuttelee Dave Gurneyn tutkimaan tapausta yksityisetsivän roolissa. Gurney ja hänen terävä vaimonsa Madeleine eivät osaa aavistaakaan, että he ovat yhden elämänsä vaarallisimman ja vaikeimman tapauksensa edessä.

 

Kirja tempaisee mukaansa heti ensimmäiseltä sivulta. Henkilöhahmot ovat kiehtovia ja moniulotteisia, tarina on kirjoitettu älykkäästi ja se siinä yhdistyy upealla tavalla perinteinen poliisiromaani, psykologinen trilleri ja piinaavan jännittävä mysteeri. Kirjailija rikkoo upeasti genrerajoja ja siksi hänen kirjansa vetoavat niin moniin erilaisiin lukijoihin. Ja jos et ole aiemmin innostunut dekkareista – aloita Verdonilla!

 

Painajaisuni jatkaa maailmanlaajuista suosiota niittänyttä Dave Gurney -sarjaa. Kyseessä on sarjan 5. osa, mutta sen voi mainiosti lukea, vaikka edeltävät osat olisivat lukematta. Sarjan aiemmat osat Numeropeli, Sokkoleikki, Murhakierre ja Tappakaa Peter Pan ovat saatavilla pokkareina. Lisäksi sarjan kolme ensimmäistä osaa löytyvät myös kätevänä pokkariboksina!

 

-Sini, Helsinki-Vantaan lentoaseman myymälästä

sini180

Kommentoi

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top