Raju, yllättävä ja surullisen kaunis Reviewed by Momizat on . Siinä on tunnelmia ja kaunokirjallisia tasoja, joita tusinadekkaristit eivät hallitse. -Petri Immonen, HS Pierre Lemaitre: Irène Ranskalaisen Pierre Lemaitren I Siinä on tunnelmia ja kaunokirjallisia tasoja, joita tusinadekkaristit eivät hallitse. -Petri Immonen, HS Pierre Lemaitre: Irène Ranskalaisen Pierre Lemaitren I Rating: 0

Raju, yllättävä ja surullisen kaunis

Siinä on tunnelmia ja kaunokirjallisia tasoja, joita tusinadekkaristit eivät hallitse.
-Petri Immonen, HS

irene180

Pierre Lemaitre:
Irène

Ranskalaisen Pierre Lemaitren Irène on komiosario Verhoevenista kertovan sarjan ensimmäinen osa. Sarjasta on jo aiemmin suomennettu sen toinen osa Alex, mutta mikäli et halua lukea juonipaljastuksia, kannattaa lukeminen ehdottomasti aloittaa Irènestä.

Päähenkilö Camille Verhoeven on terävä-älyinen ja valtavirrasta poikkeava poliisi, joka joutuu vastakkain harvinaisen raa’an ja tunteettoman murhaajan kanssa. Kuvaukset ovat välillä todella verisiä ja rajuja, joten ihan herkimmille lukijoille tätä ei voi suositella. Kirja on samaan aikaan sekä brutaali, että kaunis. Lemaitre kirjoittaa upeasti, jopa runollisesti. Camillen ja Irènen tarina on mukaansatempaava, yllättävä ja surullisen kaunis. Lopussa itkettää ja haluat varmasti lukea Verhoevenista lisää.

sini180

-Sini, Helsinki-Vantaan lentoaseman myymälästä

Irène on kirjallinen palapeli, jota kootessa niin lukija kuin ylikomisario Camille Verhoeven joutuvat todistamaan rikoskirjallisuuden klassikoista inspiroituvan sarjamurhaajan aikaansaannoksia. Camille Verhoevenin onnellinen elämä raskaana olevan Irène-vaimon rinnalla keskeytyy, kun Pariisin lähistöllä sijaitsevasta varastohallista löytyy kaksi paloittelumurhan uhriksi joutunutta naista. Murhaaja on yksityiskohtia myöten rekonstruoinut kohtauksen Bret Easton Ellisin kirjasta Amerikan Psyko. Vähitellen selviää, ettei veriteko suinkaan ole ensimmäinen laatuaan: sitä on edeltänyt peräti neljä murhaa, jotka on tehty tunnettuja rikosromaaneja jäljitellen. Ranskalainen lehdistö seuraa tiiviisti Kirjailijaksi kutsumansa tappajan tapausta, ja Verhoeven joutuu tahtomattaankin mediahuomion keskipisteeseen. Tuntemattoman rikollisen jahdista tulee Verhoevenille henkilökohtainen kamppailu, jossa vastassa on rikollinen, joka ei tunne onnellisia loppuja.

 

 

Kommentoi

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top