Kasvimaailman kuninkaiden tunteista ja viestinnästä Reviewed by Momizat on . Peter Wohlleben: Puiden salattu elämä   Vau. En kävele enää ikinä metsään samalla tavalla! Wohlleben kertoo kirjassaan kuinka puut kommunikoivat, huolehtiv Peter Wohlleben: Puiden salattu elämä   Vau. En kävele enää ikinä metsään samalla tavalla! Wohlleben kertoo kirjassaan kuinka puut kommunikoivat, huolehtiv Rating: 0

Kasvimaailman kuninkaiden tunteista ja viestinnästä

Peter Wohlleben:puiden-salattu-elama200
Puiden salattu elämä

 
Vau. En kävele enää ikinä metsään samalla tavalla! Wohlleben kertoo kirjassaan kuinka puut kommunikoivat, huolehtivat toisistaan ja huomioivat toisensa. Kirjan kieli on helppoa, mutta  itse vierastin puhetta puiden tunteista kirjan alussa. Olen kuitenkin erittäin tyytyväinen että jatkoin lukemista, sillä Wohllenbenin tieteellinen tietämys antaa perustelut hieman raflaavalle kielenkäytölle kirjan edetessä. Kirjailijan aito rakkaus työhönsä metsänhoitajana ja hoitamiinsa puihin välittyy joka sivulta. Suosittelen kirjaa luettavaksi jokaiselle tämän metsäisen maan kansalaiselle, jonka pitää aina välillä päästä metsään – metsä ei tule enää ikinä näyttämään samalta kirjan jälkeen!

   -Katja, Joensuun myymälästä
skk_suosittelija_Katja_180

 

 

Metsässä tapahtuu ihmeellisiä asioita. Puut kommunikoivat keskenään. Ne suhtautuvat tunteellisesti jälkikasvuunsa ja naapuriin vanhuksiin. Siis vanhempiin puihin. Puilla on tunteet. Ja muisti. Ne tunnistava hyönteisen myrkyn ja saattavat varoittaa toisia puita siitä. Metsänhoitaja Peter Wohlleben (s. 1964) kertoo uusista puihin liittyvistä tieteellisistä havainnoista samalla kun hän kuvaa omaa suhdettaan puihin ja luontoon. Suomalaisten verenperintönä on aina jonkinlainen suhde metsään, mutta kun luemme tämän kirjan, on metsään meneminen meillekin aivan muuta kuin mihin olemme tottuneet. Kirjan käännösoikeudet on myyty lyhyessä ajassa yhdeksääntoista maahan, mm. Kanadaan ja Britanniaan, ja alkukielellään saksalla se oli yksi vuoden 2014 kirjasensaatioista: sitä on myyty kotimaassaan yli 400 000 kpl.

Kommentoi

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top