Lukunautintoja Reviewed by Momizat on . Petri Tamminen: Suomen historia   Pieni suuri kirja ihmisten muistoista Suomen itsenäisyyden ajalta. Tamminen tarjoaa välähdyksiä tavallisten ihmisten arje Petri Tamminen: Suomen historia   Pieni suuri kirja ihmisten muistoista Suomen itsenäisyyden ajalta. Tamminen tarjoaa välähdyksiä tavallisten ihmisten arje Rating: 0

Lukunautintoja

skk_suosittelija_Johanna180

suomenhistoria200Petri Tamminen:
Suomen historia

 

Pieni suuri kirja ihmisten muistoista Suomen itsenäisyyden ajalta. Tamminen tarjoaa välähdyksiä tavallisten ihmisten arjesta, mutta taustalla on usein koko kansakuntaa yhdistäviä historiallisia tapahtumia. Tarinoita sodasta, olympialaisista, Kekkosesta tai vaikka uimakoulusta sävyttää lämpimän surumielinen huumori. Jos joku Suomi-kirja näin itsenäisyyden juhlavuotena pitää lukea, niin tämä on minun suositukseni. Kirja sopii ihan kaikille, jopa heille jotka eivät lue juuri mitään eivätkä ole lainkaan kiinnostuneita Suomen historiasta.

-Johanna, Kampin myymälästä

Päivä jolloin Kekkonen haudattiin ja kili kuoli. Tammisen Suomen historia vie kansallisen muistin ytimeen ja laitamille. Kun poika tulee rintamalta kotilomalle, äiti joutuu miettimään, mihin pojan huoneeseen majoitettu venäläinen sotavanki pannaan. Nuoret miehet nukkuvat samassa kamarissa. Loman jälkeen poika palaa sotimaan ja sotavanki peltotöihin. Petri Tammisen kerrotuista muistoista kirjoittama maamme historia karistaa pölyt jaloistaan ja uhmaa lajityyppiä olemalla hauska ja haikea, riemastuttava ja henkilökohtainen. Tarinat polveilevat itsenäistymisestä tähän päivään. Kekkonen ehtii nousta valtaan, hallita, kuolla, ja saada siinä välissä kudotun sinivalkoisen pipon.

 

nukkekaappi200Jessie Burton:
Nukkekaappi

 

Kirja on aikamatka 1600-luvun lopun Amsterdamiin, jossa kanavan kylmyys tunkee sisälle taloihin, kynttilät luovat tunnelmaa ja marsipaani maistuu taivaalliselta. Maailma on selkeästi miesten hallitsema ja ajan ilmapiiri on ahdasmielinen, mutta kirjan keskiössä on monta vahvaa naishahmoa. Parasta kirjassa on elävä ja tarkka ajankuvaus sekä mystinen tunnelma. Nukkekaappi miniatyyrihahmoineen paljastaa perhesalaisuuksia, mutta kulisseja pidetään pystyssä kaikin keinoin. Viihdyttävä ja yllätyksellinen lukuromaani, suosittelen.

-Johanna, Kampin myymälästä

Ahmittava lukuromaani rakkaudesta ja petoksesta. On vuosi 1686. Nuori aviovaimo Nella koputtaa uuden kotinsa oveen Amsterdamissa. Vastassa ei olekaan hänen miehensä, kauppias Johannes Brandt, vaan tämän synkkä ja teräväkielinen sisko ja kaksi omituista palvelijaa. Kun Johannes lopulta saapuu, hänellä on mukanaan erikoinen häälahja: nukkekaappi, joka on tarkka kopio heidän kodistaan. Nella alkaa sisustaa pienoistaloaan, mutta mystinen miniatyyritaiteilija lähettää pyytämättä esineitä, jotka tuntuvat ennustavan tulevaa ja vihjaavan talon kätkemiin salaisuuksiin. Yrittääkö nukkemestari paljastaa salaisuudet Nellalle ennen kuin on liian myöhäistä, vai haluaako hän tuhota kuvaamansa talon asukkaat?

 

Kommentoi

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top