Kesäkirja aloittaa WSOY:n 12 Klassikkoa -sarjan Reviewed by Momizat on .   Tove Jansson: Kesäkirja   Tämä on yksi lempikirjoistani. Se palauttaa mieleen lapsuuden pitkät ja joutilaat kesäiset päivät, jolloin uidaan paljon j   Tove Jansson: Kesäkirja   Tämä on yksi lempikirjoistani. Se palauttaa mieleen lapsuuden pitkät ja joutilaat kesäiset päivät, jolloin uidaan paljon j Rating: 0

Kesäkirja aloittaa WSOY:n 12 Klassikkoa -sarjan

 

skk_suosittelija_Johanna180

Tove Jansson:
Kesäkirja

 

Tämä on yksi lempikirjoistani. Se palauttaa mieleen lapsuuden pitkät ja joutilaat kesäiset päivät, jolloin uidaan paljon ja tuijotellaan taivaalle. Ihmisen elämä on lähellä luontoa, ja lähestyvä kuolema on osa luonnon kiertokulkua. Parasta kirjassa on pienen tytön ja hänen isoäitinsä suorasukaiset keskustelut kaikista mahdollisista asioista. Molemmissa henkilöhahmoissa on aimo annos Pikku Myyn itsepäisyyttä ja ilkikurisuutta. Kirja kokonaisuudessaan on täynnä Muumeista tuttua elämänfilosofiaa. Kesäkirja on yksinkertaisesti niin täydellisen hieno kirja että toivoisin kaikkien sen lukevan.

-Johanna, Kampin myymälästä

kesakirja
Unelma Pohjolan kesästä. Kesäkirja on kertomus Sophia-tytön, isän ja isoäidin kesänvietosta Suomenlahden saarella. Ennen muuta se on kertomus hyvin vanhan naisen ja hyvin pienen tytön ystävyydestä. Tove Jansson kuvaa tunteilematta vanhuutta ja lapsuutta. Kesäkirja nojautuu vakavimmillaankin iloiseen ja lämpimään elämäntunteeseen. Teos julkaistiin ruotsiksi vuonna 1972 ja Kristiina Kivivuoren suomennos ilmestyi seuraavana vuonna. Kesäkirja on käännetyimpiä suomalaisia teoksia. Sen pohjalta on tehty myös teatterinäytelmä Lontoossa vuonna 2014. 

Tove Janssonin Kesäkirja on ensimmäinen 12 klassikosta, jotka WSOY julkaisee numeroituina juhlapainoksina Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi. Kannen on suunnitellut taiteilija Rauha Mäkilä.

 

Kommentoi

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top