Puhuttelevia uutuuksia Reviewed by Momizat on . Aija Kuparinen ja Olga Poppius: Vanhojen tie Vanhojen tie -kirja on kuin aikamatka rinnakkaistodellisuuteen. Neljäntoista romanivanhuksen elämäntarinat esittele Aija Kuparinen ja Olga Poppius: Vanhojen tie Vanhojen tie -kirja on kuin aikamatka rinnakkaistodellisuuteen. Neljäntoista romanivanhuksen elämäntarinat esittele Rating: 0

Puhuttelevia uutuuksia

skk_suosittelija_Katja_180

Aija Kuparinen ja Olga Poppius:
Vanhojen tie

Vanhojen tie -kirja on kuin aikamatka rinnakkaistodellisuuteen. Neljäntoista romanivanhuksen elämäntarinat esittelevät erilaisen todellisuuden, jota kiertolaiselämää eläneet ihmiset ovat valtaväestön rinnalla samassa ajassa eläneet. Koskettava, rankka ja rehellinen. Kirjan kuvitus on kaunis ja avaa lisää itselle vieraaksi jääneen kulttuurin yhteisöllisyyttä ja lämpöä. Mielenkiintoinen ja ajankohtainen kirja erilaisuudesta ja oman kulttuurin tärkeydestä.

-Katja, Joensuun myymälästä

Suomen romanit, viimeiset kiertolaiset. Runsaasti kuvitettu Vanhojen tie avaa neljäntoista suomalaisen romanivanhuksen elämäntarinan. Koskettavat ja rajut tarinat kertovat menneiden vuosikymmenien kiertolaiselämästä ja romanikulttuurista, joka on jäänyt pääväestölle vieraaksi. 

vanhojen_ruskeat

Koko Hubara:
Ruskeat tytöt

Vaikken ole ruskea tyttö, ahmin Koko Hubaran kirjan yhdeltä istumalta. Palkitun Ruskeat tytöt -blogin perustajan esseekokoelma on kuin henkäys raitista pakkasilmaa – virkistävä, hyväksi sinulle, mutta tekee kuitenkin hieman kipeää. Ajankohtainen x 10. Haluaisin antaa kirjan lahjaksi kaikille tuntemilleni naisille tänä vuonna. Suosittelen.

-Katja, Joensuun myymälästä

”Minä olen ihan koko ajan olemassa riippumatta rasismista ja valkoisuudesta.” Ruskeat Tytöt -esseekokoelma on ensimmäinen suomenkielinen kirja ruskealta tytöltä ruskeille tytöille. Se perustuu samannimiseen, palkittuun blogiin ja käsittelee identiteettiä, kauneutta, hiphopia ja vanhemmuutta sukupuolen, etnisyyden ja luokan risteymästä käsin.

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top