Mielenkiintoinen dekkarisarjan avaus Norjasta Reviewed by Momizat on .   Geir Tangen Maestro Pikkukaupungin paikallislehden toimittaja Gudmundsson vedetään tahtomattaan mukaan rikostutkintaan, kun hän alkaa saada viestejä murh   Geir Tangen Maestro Pikkukaupungin paikallislehden toimittaja Gudmundsson vedetään tahtomattaan mukaan rikostutkintaan, kun hän alkaa saada viestejä murh Rating: 0

Mielenkiintoinen dekkarisarjan avaus Norjasta

 

maestro250Geir Tangen
Maestro

Pikkukaupungin paikallislehden toimittaja Gudmundsson vedetään tahtomattaan mukaan rikostutkintaan, kun hän alkaa saada viestejä murhaajalta. Tällä kylmäverisellä tappajalla on tapahtumille oma tarkka sovituksensa, jonka edetessä tutkintaa johtava nuori poliisi Lotte Skeisvoll alkaa olla neuvoton. Haastetta riittää myös Loten omassa elämässä, eikä poliisilaitoksen sisälläkään vältytä yhteentörmäyksiltä. Entä miksi Gudmundsson tuntuu olevan kokoajan tapahtumien keskipisteessä? Saako kukaan pysäytettyä salaperäistä murhaajaa ennen kuin on liian myöhäistä?

Kirja eteni hieman hitaan alun jälkeen todella ripeästi, ja osassa kappaleista hypättiin muutama vuosi taaksepäin tapahtumiin, jotka myöhemmin linkittyivät nykyhetkeen. Kirja toi paikoin mieleen tunnelmaltaan ja hahmoiltaan perinteiset pohjoismaiset dekkarit, kuten Beckit ja Wallanderit. Kirjailijalla on kuitenkin kerrottavana hyvin omintakeinen tarina, jossa murhaajaa saa arvuutella viimeiseen asti. Tälle on pakko saada jatkoa!

-Sini, Helsinki-Vantaan Lentoaseman myymälästä

sini180

Norjalaista pikkukaupunkia riivaa murhaaja, joka ilmoittaa veriteoistaan ennakkoon ja suunnittelee ne yksityiskohtaisesti kuin taiteilija mestariteoksensa. Herkkua Silta-faneille! Toimittaja Viljar Ravn Gudmundsson saa oudon sähköpostin, jonka lähettäjä on päättänyt ottaa oikeuden omiin käsiinsä ja rangaista kavallukseen syyllistynyttä naista. Kun nainen syöksyy parvekkeelta kuolemaansa, käynnistyy sarja murhia, joista tappaja ilmoittaa Gudmundssonille aina etukäteen. Tapausta alkaa selvittää yhdessä Gudmundssonin kanssa Lotte Skeisvoll, äärimmäisen lahjakas mutta sosiaalisilta taidoiltaan kömpelö rikostutkija. Lotte huomaa pian, että murhaaja osaa ennakoida poliisin jokaisen siirron.

 

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top