Reviewed by Momizat on . Han Kang: Vegetaristi Kirjan alussa kuvataan käänteentekevää unta. Vegetaristin lukeminen muistuttaakin unen näkemistä. Alun arkinen maailma muuttuu aina vain o Han Kang: Vegetaristi Kirjan alussa kuvataan käänteentekevää unta. Vegetaristin lukeminen muistuttaakin unen näkemistä. Alun arkinen maailma muuttuu aina vain o Rating: 0

skk_suosittelija_Johanna180

Han Kang:vegetaristi
Vegetaristi

Kirjan alussa kuvataan käänteentekevää unta. Vegetaristin lukeminen muistuttaakin unen näkemistä. Alun arkinen maailma muuttuu aina vain oudommaksi ja kirjan maailmasta on vaikea päästää irti. Pidin sen herättämistä voimakkaista visuaalisista mielikuvista, jotka jäävät elämään vielä pitkään lukemisen jälkeenkin. Hämmentävä ja ajatuksia herättävä kirja. Kasvissyönti ei jäänyt siitä päällimmäisenä mieleen, vaan kirja kertoi enemmän mielen järkkymisestä, oman kehon itsemääräämisoikeudesta sekä naisen ja lapsen asemasta kotona ja yhteiskunnassa. Lukekaa itse, mistä Vegetaristi teidän mielestänne kertoo!

-Johanna, Kampin myymälästä

Toistuvien painajaisten takia korealainen kotirouva Yeong-hye päättää lopettaa lihan syönnin. Tämä näennäisen pieni päätös vaikuttaa maanjäristyksen tavoin hänen avioliittoonsa ja ennen niin seesteiseen elämäänsä. Yeong-hyen aviomies, hänen lankonsa ja sisarensa yrittävät kaikki tavallaan käyttää valtaansa asioiden saattamiseksi takaisin raiteilleen, mutta Yeong-hyen ruumis ja mieli ovat jo saavuttamattomissa. Kansainvälisen Booker-palkinnon saanut romaani käsittelee perhettä, pakkomielteitä ja naisen oikeutta omaan ruumiiseensa. Tämä tummasävyinen kertomus nykypäivän Etelä-Koreasta kertoo ihmismielen hajoamisesta ja sen vaikutuksesta lähipiiriin ja yhteisöön. Han Kang kirjoittaa lauseita, jotka soljuvat tyynesti eteenpäin, vaikka kirjaimien muodostamat asiat kirkuvat. ”Vegetaristi on sensuelli, provosoiva ja raju, se on täynnä voimakkaita mielikuvia, hätkähdyttäviä värejä ja häiritseviä kysymyksiä. Joka lauseellaan Vegetaristi on poikkeuksellinen lukukokemus.” -Guardian

Marko Annala:värityskirja
Värityskirja

Jouhevasti kerrotussa kirjassa käsitellään vakavia aiheita kuten koulukiusaamista ja masennusta. Silti lukijan mieli pysyy kevyenä ja toiveikkaana, elämässä on niin paljon myös hyvää. Kirja perustuu Mokoma-yhtyeen laulajan omiin elämänkokemuksiin, mutta heidän musiikkinsa tunteminen ei ole lukijalle lainkaan välttämätöntä. Kirja sopii ihan kaikille, jotka ovat joskus seisseet yksin koulun pihalla. Herättää varmasti myös nuorten miesten lukuinnon.

-Johanna, Kampin myymälästä

Kertomus kasvusta, kivusta, isyydestä ja kaiken läpi leikkaavasta luovuudesta. Ymmärrän varmaan toden teolla, millaista oli olla isänä minulle, vasta kun omat lapseni toistavat samat virheet. Aikuisuuden kynnyksellä viestikapulaa siirrettäessä kapulan kuuluu poltella sormissa. Se on koko juoksun dramaattisin vaihe. Kukaan kantajista ei tiedä, lähteekö hän ankkurimatkalle vai siirtääkö vain kapulaa eteenpäin. Värityskirja on tekijänsä omiin kokemuksiin perustuva, raadollisen rehellinen romaani, joka kuvaa tavallista elämää epätavallisissa puitteissa. Se on tarina minuudesta ja siitä, kuinka maailma voi kadottaa värinsä.

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top