Kulttuurin ja historian ystäville Reviewed by Momizat on . Venla Hiidensalo: Sinun tähtesi Albert Edelfeltistä piirtyy kirjassa esiin lahjakas ja tuottelias, mutta elämäänsä tyytymätön taiteilija. Taloudelliset paineet Venla Hiidensalo: Sinun tähtesi Albert Edelfeltistä piirtyy kirjassa esiin lahjakas ja tuottelias, mutta elämäänsä tyytymätön taiteilija. Taloudelliset paineet Rating: 0

Kulttuurin ja historian ystäville

sinuntahtesiVenla Hiidensalo:
Sinun tähtesi

Albert Edelfeltistä piirtyy kirjassa esiin lahjakas ja tuottelias, mutta elämäänsä tyytymätön taiteilija. Taloudelliset paineet maalata ovat kovat ja siinä onnistuakseen hän tarvitsee naisseikkailuja ja Pariisin boheemia ilmapiiriä. Kiinnostavaa kirjassa on myös elävä ajankuvaus ja monet kulttuurihenkilöt Juhani Ahosta Aino Actéhen. Naisen alisteiseen asemaan kiinnitetään paljon huomiota, sekä taiteilijan mallien, että perheenjäsenten kuvauksissa. Niin nautittavaa Hiidensalon tekstiä on lukea, että haluan ehdottomasti lukea hänen aiemmatkin kirjansa. Suosittelen kaikille kuvataiteen, kulttuurin ja historian ystäville.

-Johanna, Kampin myymälästä

skk_suosittelija_Johanna_150

Verevä historiallinen romaani taiteilijasta, joka ei viihdy kansakunnan kaapin päällä. Albert maalaa aiheita, jotka tyydyttävät mesenaatteja Pariisissa ja Helsingissä. Kansallisuusaatteen palvelukseen halutaan valjastaa myös taiteelliset voimat. Mutta kansallistaiteilijan rooli ei sammuta kaipuuta Pariisin kiihkoon. Albert pystyy työhönsä vain rakastuneena, ja intohimo ja sovinnainen elämä ovat ristiriidassa. Kun kansallistaiteilija vuonna 1905 haudataan juhlavin menoin, seisoo väkijoukossa kiivas nuori mies, joka ei ymmärrä, miksi hänen köyhä äitinsä halusi tulla paikalle. Aarnen mukana lukija siirtyy aikaan, jona kansa repeää kahtia. Mikä lopulta on Suomi, ja voiko se koskaan olla yhtenäinen?

 

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top