Jos metsään haluat mennä nyt Reviewed by Momizat on . Samuel Bjørk: Yölintu Norjalaisen Samuel Bjørkin esikoisdekkari Minä matkustan yksin toimi niin hyvin, että odotin innolla hänen seuraavaa kirjaansa. Yölintu ja Samuel Bjørk: Yölintu Norjalaisen Samuel Bjørkin esikoisdekkari Minä matkustan yksin toimi niin hyvin, että odotin innolla hänen seuraavaa kirjaansa. Yölintu ja Rating: 0

Jos metsään haluat mennä nyt

sini180

Samuel Bjørk:
Yölintu

Norjalaisen Samuel Bjørkin esikoisdekkari Minä matkustan yksin toimi niin hyvin, että odotin innolla hänen seuraavaa kirjaansa. Yölintu jatkaa esikoiskirjasta tuttujen Holger Munchin ja Mia Krügerin tarinaa ja helpolla ei päästä tässäkään tutkinnassa. Poliisit painivat myös siviilielämässä isojen haasteiden parissa, tupakkaa kuluu askikaupalla, on alkoholiongelmaa ja jos jonkinlaista muutakin riippuvuutta. Kirjassa oli omintakeinen juoni, jossa jännitys säilyi hyvin loppuun saakka. Henkilöhahmot viettävät unettomia öitä, mutta niin viettää lukijakin, sillä tämä kirja oli äkkiä ahmittava loppuun!

-Sini, Helsinki-Vantaan Lentoaseman myymälästä

Norjalaisdekkaristin menestyskulkue jatkuu Suomessa. Sulkien ja kynttiläasetelman keskeltä löytyvä teinitytön ruumis johdattaa rituaalimurhaajan jäljille. Ruumis löytyy metsästä kummallisen asetelman keskeltä. Rikostutkija Holger Munch ja hänen työparinsa Mia Krüger jäljittävät murhaajaa, mutta kummankin yksityiselämän murheet häiritsevät heidän keskittymistään, ja tutkinta ajautuu umpikujaan. Kun tuntematon nuori hakkeri lähettää poliisille kammottavan videon, Holger tiimeineen joutuu kilpajuoksuun aikaa vastaan, sillä pian heillä olisi uusi uhri.

skk_yolintu_nikkaa_silmaa_insta_600x600

 

Ruth Ware:
Synkän metsän siimeksessä

Tarinan päähenkilö Nora saa kutsun kouluaikaisen ystävänsä polttareihin, jonka kanssa ei ole ollut vuosiin tekemisissä. Kutsu aiheuttaa alusta saakka kylmiä väreitä ja epäluulo sen kun kasvaa, kun polttarit pidetään kummallisessa lasitalossa keskellä pimeää ja autiota metsää. Polttarivieraiden kohdatessa toisensa yksi asia on ainakin varma, nämä eivät ole mitkään ihan perinteiset polttarit… ja miksi Nora on kutsuttu? Vaikka tarinan päähenkilöllä alkaa olla kolmekymmentä mittarissa, tuli itselle tästä vahvasti nuortenkirjavibat, eikä se tässä tapauksessa ollut huono asia. Kirja oli helppoa ja nopeaa luettavaa, se jaksoi pitää otteessaan ja jännitys säilyi loppuun saakka. Hyvä lomakirja!

-Sini, Helsinki-Vantaan Lentoaseman myymälästä

Polttarit metsän keskellä, haulikko jonka ei pitänyt olla ladattu. Salaisuuksilla on tapana paljastua. Nora herää sairaalasta vahingoittuneena ja muistinsa menettäneenä. Hän muistaa osallistuneensa polttareihin mökissä keskellä synkkää, lumista metsää. Hän muistaa kireän tunnelman ja kaason pakkomielteen järjestää morsiamelle täydelliset juhlat. Hän muistaa katuneensa, että ylipäätään osallistui juhliin. Eihän hän ole ollut morsiamen kanssa vuosiin missään tekemisissä! Mutta nyt joku on murhattu. Mitä mökillä on oikein tapahtunut? Voiko Nora itse olla murhaaja?

Synkän250

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top