Julman kaunis tarinoiden kudelma värikylläisestä nyky-Intiasta Reviewed by Momizat on . Arundhati Roy: Äärimmäisen onnen ministeriö Kirja on kuin ääriään myöten täynnä oleva runsaudensarvi, josta löytyy monta värikästä tarinaa, tärkeää teemaa ja ku Arundhati Roy: Äärimmäisen onnen ministeriö Kirja on kuin ääriään myöten täynnä oleva runsaudensarvi, josta löytyy monta värikästä tarinaa, tärkeää teemaa ja ku Rating: 0

Julman kaunis tarinoiden kudelma värikylläisestä nyky-Intiasta

skk_suosittelija_Johanna180

Arundhati Roy:
Äärimmäisen onnen ministeriö

Kirja on kuin ääriään myöten täynnä oleva runsaudensarvi, josta löytyy monta värikästä tarinaa, tärkeää teemaa ja kummallista yksityiskohtaa. Lukija tempaistaan mukaan pomppivalle nojatuolimatkalle Intian kaoottiseen lähihistoriaan. Hautausmaalla pidetään täysihoitolaa, kirpputorilta ostetaan junaonnettomuuksissa kuolleiden vaatteita ja auton alla pamahtava mehupurkki johtaa joukkosurmaan. Ei mitään ”tuttua ja turvallista luettavaa”, vaan elämänmakuista, ravisuttavaa ja ajatuksia herättävää kirjallisuutta. Suosittelen!

-Johanna, Kampin myymälästä

aarimmaisen

 

Royn hartaasti odotettu toinen romaani on julman kaunis tarinoiden kudelma värikylläisestä nyky-Intiasta. Itsenäisyyttä havittelevan Kashmirin maakunnan räjähdysherkkä tilanne muodostaa kehyksen tarinalle, joka saattaa yhteen kaksi ihmiskohtaloa: korkeaan kastiin adoptoidun Tilon ja marginaaliin pakotetun Anjumin. Kukin tavallaan romaanin ikimuistoiset henkilöt etsivät turvaa ja rakkautta historian tapahtumien pyörteissä. Roy ei pelkää kuvata Intian talouskasvun sivuvaikutuksia: köyhien kärsimystä hyvinvoinnin kasautuessa kapealle keskiluokalle, kadulle hylättyjä lapsia ja joukkoraiskausten uhreja. Värikylläisellä kielellä ja mestarillisilla lauseilla hän loihtii karuimmistakin tapahtumista kauneutta ja huumoria.

 

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top