Monikerroksinen kirja amerikkalaisuudesta Reviewed by Momizat on . Nathan Hill: Nix Monikerroksinen kirja amerikkalaisuudesta, sekä hyvässä että ennen kaikkea pahassa. Keskiössä on kirjallisuuden opettaja Samuel, joka muistelee Nathan Hill: Nix Monikerroksinen kirja amerikkalaisuudesta, sekä hyvässä että ennen kaikkea pahassa. Keskiössä on kirjallisuuden opettaja Samuel, joka muistelee Rating: 0

Monikerroksinen kirja amerikkalaisuudesta

Nathan Hill:nix
Nix

Monikerroksinen kirja amerikkalaisuudesta, sekä hyvässä että ennen kaikkea pahassa. Keskiössä on kirjallisuuden opettaja Samuel, joka muistelee lapsuuttaan ja selvittää äitinsä katoamiseen liittyvää tapahtumakulkua. Teos on täynnä teemoja, aiheita ja tarinoita, mutta se pitää hyvin otteessaan ja kokonaisuus on hallittu ja upea. Kirjan sanoma kiteytyy sen lauseeseen: ” Se mitä rakastat kaikkein eniten satuttaa sinua aikanaan kaikkein pahiten.” Yksinkertaisesti parasta mitä olen lukenut pitkään aikaan!

-Johanna, Kampin myymälästä

skk_suosittelija_Johanna180

 

 

 

 

Nix voi ottaa monta muotoa. Nathan Hillin romaanissa se on mitä vain tärkeää ja rakasta, mikä katoaa yhtäkkiä ja vie palan sydäntä mukanaan. Samuel Andresen-Andersonille se on hänen äitinsä, Faye. Samuel ei ole nähnyt Fayea sen jälkeen kun tämä hylkäsi hänet pienenä. Yhtäkkiä äiti päätyy uutisiin, mutta median maalaama kuva hänestä – radikaali ex-hippi – ei vastaa alkuunkaan Samuelin näkemystä. Kenen versio on tosi? Alkaa tutkimusmatka, joka paljastaa äidin salatun menneisyyden mutta asettaa myös pojan elämän uuteen valoon. Huikean vastaanoton saanut Nix on terävällä huumorilla ja tinkimättömällä lempeydellä sävytetty suuri amerikkalainen romaani. Se sijoittuu totuudenjälkeiseen aikaan, vie meidät Norjaan jota ei enää ole, Chicagon 1960-luvun mielenosoituksiin ja nykypäivän New Yorkiin ja osoittaa, mikä merkitys alkuperällä on suurten muutosten keskellä.

 

 

 

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top