Mestarillinen kolmen sukupolven kuvaus Reviewed by Momizat on . Kjell Westö: Rikinkeltainen taivas Nostalginen tarina kertoo suomenruotsalaisen mahtisuvun noususta ja tuhosta 60-luvulta tähän päivään. Päähenkilöt kasvavat la Kjell Westö: Rikinkeltainen taivas Nostalginen tarina kertoo suomenruotsalaisen mahtisuvun noususta ja tuhosta 60-luvulta tähän päivään. Päähenkilöt kasvavat la Rating: 0

Mestarillinen kolmen sukupolven kuvaus

rikinkeltainen

skk_suosittelija_Johanna180

Kjell Westö:
Rikinkeltainen taivas

Nostalginen tarina kertoo suomenruotsalaisen mahtisuvun noususta ja tuhosta 60-luvulta tähän päivään. Päähenkilöt kasvavat lapsista aikuisiksi, rakastuvat ja etsivät paikkaansa maailmassa. Ei mitään kikkailuja, vaan hyvällä tavalla ”vanhanaikainen” kirja. Mielenkiintoinen tarina, tunnelmoiva kerronta sekä kiinnostavat henkilöhahmot vievät mennessään ja takaavat täydellisen lukunautinnon. Ihan kaikkien kannattaa tämä lukea, mutta jos luet vain harvoin yhtään mitään ja haluat helposti lähestyttävän takuuvarmasti hyvän kirjan niin suosittelen tätä erityisesti sinulle.

-Johanna, Kampin myymälästä

Ystävyys, intohimo, aikuiseksi kasvaminen – mestarillinen kolmen sukupolven kuvaus vie 1960-luvulta tähän päivään. Alex ja Stella Rabellilta ei puutu mitään. Ainakin siltä kertojasta tuntuu kesällä 1969, jolloin hän saa kutsun sisarusten kesäparatiisiin. Hänestä tulee Alexin läheinen ystävä mutta Stellaan hän rakastuu. Poikavuosina solmittu ystävyys kantaa halki seksuaalisen heräämisen ja nuoruuden myrskyjen aina kultaisiin menestyksen vuosiin ja niiden kääntöpuolelle. Jälkeenpäin nuo viattomat onnen ajat saavat mustat kehykset. Kuva Rabellin täydellisestä perheestä rakoilee, kun kertoja joutuu vedetyksi heidän tummiin kuvioihinsa ja alkaa tuntea yhä suurempaa vierautta. Kuka petti kenet?

 

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top