Nautinnollisen täyteläinen esikoisromaani Reviewed by Momizat on . Cristina Sandu: Valas nimeltä Goliat Alba elää kahden kulttuurin välissä, arki on Suomessa ja lomilla vieraillaan isän kotimaassa Romaniassa. Punaisen kylän asu Cristina Sandu: Valas nimeltä Goliat Alba elää kahden kulttuurin välissä, arki on Suomessa ja lomilla vieraillaan isän kotimaassa Romaniassa. Punaisen kylän asu Rating: 0

Nautinnollisen täyteläinen esikoisromaani

Cristina Sandu:
Valas nimeltä Goliat

Alba elää kahden kulttuurin välissä, arki on Suomessa ja lomilla vieraillaan isän kotimaassa Romaniassa. Punaisen kylän asukkaat ovat köyhiä ja kantavat harteillaan diktatuurin ajan taakkaa, mutta henkistä pääomaa, tarinoita ja suuria unelmia heillä riittää. Kirja on värikäs yhdistelmä kaunista ja aistikasta kieltä, myyttisiä taruja ja kommunistisen ajan ankeaa todellisuutta. Sirkustelttaan näytteille tuotu valas edustaa samaan aikaan sekä ulkopuolisen maailman ihmettä että maan läpimätää systeemiä. Kiehtova kirja, lämmin suositus!

-Johanna, Kampin myymälästä

skk_suosittelija_Johanna180

 

 

 

Nautinnollisen täyteläinen esikoisromaani vie nykypäivän Helsingistä Ceauescun Romaniaan ja vainottujen kohtaloihin. Kolmekymppinen Alba on syntynyt ja kasvanut Helsingissä suomalaisen äidin ja romanialaisen isän tyttärenä. Alban suhde isän kotimaahan ei ole yksinkertainen: hän muistaa lapsuuden onnelliset kesälomat paahtavan auringon alla, mutta muistoja varjostavat diktatuurin vuodet salaisuuksineen. Kun Alba matkustaa romanialaisen isoisänsä hautajaisiin, hän alkaa samalla tutkia sukunsa tarinaa. Alba sukeltaa pienen romanialaiskylän historiaan, jossa osansa on ollut niin maanjäristyksillä, pohjoisesta maasta saapuneella morsiamella kuin maailmaa kiertävällä valaalla.

valas

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top