Surullisen kaunis Reviewed by Momizat on . Affinity Konar: Elävien kirja Sydäntä raastava kirja 12-vuotiaiden juutalaisten kaksossiskojen kohtalosta Auschwitzissa. Epäinhimillisiä raakuuksia kuvataan lap Affinity Konar: Elävien kirja Sydäntä raastava kirja 12-vuotiaiden juutalaisten kaksossiskojen kohtalosta Auschwitzissa. Epäinhimillisiä raakuuksia kuvataan lap Rating: 0

Surullisen kaunis

elavienAffinity Konar:
Elävien kirja

Sydäntä raastava kirja 12-vuotiaiden juutalaisten kaksossiskojen kohtalosta Auschwitzissa. Epäinhimillisiä raakuuksia kuvataan lapsen näkökulmasta ja lukijaa säästäen, paljon jätetään mielikuvituksen varaan. Olosuhteet ovat toivottomat, mutta pienet asiat saavat suuren merkityksen ja kaiken kauheuden keskeltä löytyy aina jotain hyvää. Elämänhalua lisää myös ajatus kostosta. Kirjaan voi olla aiheen puolesta vaikea tarttua, mutta sen aloitettuaan lukemista on vaikea lopettaa. Surullisen kaunis ja mieleenpainuva tarina, josta löytyy kosketuspintaa todellisiin tapahtumiin. Suosittelen.

 

 

 

-Johanna, Kampin myymälästä

skk_suosittelija_Johanna180

Kun 12-vuotiaat kaksossiskot Pearl ja Stasha saapuvat Auschwitziin, he tekevät sopimuksen. Pearlin tehtävä on muistaa menneisyys, Stasha keskittyy tulevaisuuteen. Tytöt ovat leirillä erityisasemassa. Identtisistä kaksosista kiinnostunut tohtori Mengele varmistaa heidän henkiinjäämisensä, mutta alistaa heidät epäinhimillisiin kokeisiin, tavoitteenaan murtaa kaksosten välinen lojaalius. Eräänä päivänä Pearl katoaa. Kun venäläiset vapauttavat leirin pari kuukautta myöhemmin, Stasha lähtee epätoivoiselle matkalle sodan raunioittaman maan halki. Hän on päättänyt löytää siskonsa ja kostaa Mengelelle. Matkan päätepisteessä häntä odottaa arvaamaton tulevaisuus sekä menneisyys, jonka hän luuli jo kadottaneensa.

 

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top