Riemastuttavia kirjoja pikkuväelle Reviewed by Momizat on . Nora Surojegin: Uneton Jänö Wau! Nora Surojeginin Uneton jänö on ihastuttavan upeasti kuvitettu teos! Kun luin tämän lapsilleni ensimmäistä kertaa iltasaduksi, Nora Surojegin: Uneton Jänö Wau! Nora Surojeginin Uneton jänö on ihastuttavan upeasti kuvitettu teos! Kun luin tämän lapsilleni ensimmäistä kertaa iltasaduksi, Rating: 0

Riemastuttavia kirjoja pikkuväelle

skk_suosittelija_Jussi

Nora Surojegin:
Uneton Jänö

Wau! Nora Surojeginin Uneton jänö on ihastuttavan upeasti kuvitettu teos! Kun luin tämän lapsilleni ensimmäistä kertaa iltasaduksi, jäin lasten nukahdettua katselemaan kuvia uudestaan, uudestaan ja vielä kerran uudestaan. Runomuotoon kirjoitettu ja juuri sopivan mittainen iltasatu on omiaan 2-6-vuotiaille lapsille!

-Jussi, Kajaanin myymälästä

Lystikäs kertomus Jänön mielikuvituksellisesta matkasta unten maille. On hiljainen yö, mutta Jänö ei saa unta. Kun patjalla pyöriskely ei tuota tulosta, Jänö miettii missä uni mahtaa piileksiä? Jos unenpala ei ole varpaassa, onko se kuussa? Kuinka Jänö pääsee kuuhun keräämään unen pieniä pyöreitä paloja, ja kuinka unipalat saadaan Jänön päähän? Lumoavasti kirjoitettu ja kuvitettu kirja on täydellinen iltasatu, joka johdattaa kuin varkain unen siniseen maahan.

 

Julian Gough & Jim Field:
Karhu ja kaniini – nakuttava naapuri

Karhu ja Kaniini -sarjan toinen osa jatkaa samalla hauskalla linjalla kuin edeltäjänsäkin. Herkkähipiäinen ja helposti ärsyyntyvä kaniini ja hänen rauhallinen sekä viisas ystävänsä karhu tutustuvat tällä kertaa nakuttavaan tikkaan. Vaikka tikka saa kaniinin raivon partaalle, Karhu saa Kaniinin oppimaan ja ymmärtämään tärkeitä elämänviisauksia. Sopii hyvin myös lapsille jotka lukevat itse!

-Jussi, Kajaanin myymälästä

Riemastuttava sarja nauratuttaa sekä pientä että isompaa lukijaa. Tässä tarinassa on paljon ystävyyttä, viisautta ja METELIÄ! ”Rauhaa ja hiljaisuutta!” huutaa kaniini. ”Mitään muuta en toivo!” Mutta mitä ihmettä: kaniinin ystävä karhu vain kuorsaa kuorsaamistaan – hyvin kovaäänisesti. Kun ylhäältä puusta alkaa kuulua kamalaa nakutusta, tietää kaniini, että jotain pitää nyt tehdä. Korkealta oksistosta kaniini yllättäen, karhun avustuksella, löytää jotakin ihmeellistä. Suloisesti kuvitettu, hauska ja helppolukuinen kirja on 4-osaisen sarjan toinen osa. Sarja sopii sekä pienille kuuntelijoille että lukemaan opetteleville. Lue myös sarjan ensimmäinen osa Karhu ja kaniini – kaverin kamalat tavat.

 

Veera Salmi:
Puluboin ja Ponin komerokirja

”Isi, arvaa mikä on mun suosikkikilja? No se Puluboi!” Näin sanoi minulle 5-vuotias poikani. Minulle on jo vuosia suositeltu Puluboin ja Ponin kirjoja, mutta jostain syystä niihin tutustuminen on kestänyt Komerokirjan ilmestymiseen saakka. Nyt Puluboin ja Ponin kirjat ovat muodostuneet, ei pelkästään viisivuotiaamme, vaan koko perheen suosikeiksi.
Jos ette ole tähän sarjaan vielä tutustuneet, nyt kannattaa äkkiä aloittaa! Puluboista ja Ponista kertova elokuva on tulossa kevällä 2018.

-Jussi, Kajaanin myymälästä

Erilainen joulukirja! Poni rakentaa Puluboin kanssa ullakkokomeroon oman jouluisen salamajan. Ponin joulu on menossa pahasti pieleen: äiti ja isä ovat rakkauslomalla, Miisu muuttamassa pois, ja mummo aikoo viedä Ponin ja Madeleinen kodittomien joulujuhlaan, jota hän on ollut järjestämässä. Kaiken lisäksi opettaja on antanut Ponin luokalle tehtäväksi kuvata jouluinen video! Mutta mistä kummasta, kun mummo ei suostu hankkimaan edes kuusta. Yllättäen kaikkien aikojen kurjimmasta joulusta tuleekin paras joulu ikinä. Sillä joskus asiat eivät mene niin kuin toivoisi, ja se on kaikkein parasta. 

James Maclaine & Alex Frith:
Kurkista tietoon

Tästä lasten tietokirjasta löytyy huikeat 135 luukkua ja satoja tiedonjyväsiä ja faktoja tiedonjanoisille lapsille! Uutta asiaa riittää varmasti aika monelle aikuisellekin – Vai tiesitkö, että vaikka maapallo on 71 prosenttisesti veden peitossa, vain 1% vedestä on juomakelpoista? Tai että Jättipökkövehkan kukinto voi olla yli 3 metriä korkea? No, nyt tiedät! Kirjaa lukemalla opitte siis satoja muitakin mielenkiintoisia faktoja, mm. mikä on fulguriitti tai kuinka pitkän viivan tavallisella lyijykynällä voi piirtää. Älä väitä, ettet halua tietää!

-Jussi, Kajaanin myymälästä

Tiedätkö, kuinka monta laulua Elvis Presley levytti, missä maassa pelikortit keksittiin tai mikä on maailman korkein eläin? Avaa luukku ja kurkista! Tästä hauskasti kuvitetusta kirjasta löytyy valtava määrä tietoa ihmeellisestä maailmastamme ja sen historiasta. Kirjassa on yli 135 avattavaa luukkua ja satoja faktoja. Kirja jakautuu eri aihealueisiin kuten maapallo, luonnon ihmeet, viihde ja urheilu, laboratorio, historian vaiheita sekä totta vai tarua. Kurkista tietoon täyttää uteliaimmankin kyselyikäisen lapsen toiveet. Usbornen laadukkaassa luukkukirjasarjassa on ilmestynyt suomeksi jo seitsemän innostavaa tietokirjaa: Lasten luukkukartasto: Kurkista maailmaan!, Roskat pois! Kurkista ja kierrätä, Kysy ja kurkista! Tenavien tietopankki, Kurkista avaruuteen, Kysy ja kurkista! Ihminen, Kuinka tietokone toimii? Kurkista ja koodaa!  ja Kurkista tietoon.

jussinsuosikit

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top