Kirjasuosituksia Lukurauhan päivään Reviewed by Momizat on . Sunnuntaina 11.2. Suomessa vietetään Lukurauhan päivää, jolloin kansalle julistetaan yleinen ja yhtäläinen lukurauha. Merkkipäivän kunniaksi Suomalaisen Kirjaka Sunnuntaina 11.2. Suomessa vietetään Lukurauhan päivää, jolloin kansalle julistetaan yleinen ja yhtäläinen lukurauha. Merkkipäivän kunniaksi Suomalaisen Kirjaka Rating: 0

Kirjasuosituksia Lukurauhan päivään

Sunnuntaina 11.2. Suomessa vietetään Lukurauhan päivää, jolloin kansalle julistetaan yleinen ja yhtäläinen lukurauha. Merkkipäivän kunniaksi Suomalaisen Kirjakaupan henkilöstö jakaa kirjasuosituksia koko Lukurauhan viikon ajan.

Lukusuositusten viikon käynnistää Suomalaisen kaupallinen johtaja Reetta-Liisa Pikkola, jonka kirjasuositus on Erik Bertrand Larssenin käänteentekevä tietokirjauutuus Vahva:
”Keskittyminen, rauhallisuus, energia. Ominaisuuksia joita kukin meistä haluaisi stressin ja kiireen keskellä. Mentaalivalmentaja Erik Bertrand Larssen väittää, että sellainen tila on meidän jokaisen saavutettavissa sisäistä voimaa harjoittamalla. Kirjassaan Larssen esittelee kahdeksan asiaa, joita on hyvä lisätä elämäänsä, ja kahdeksan asiaa, joista on hyvä luopua. Kirja antaa konkreettisia keinoja tavoitteen saavuttamiseksi ja kannustaa tekemään pieniä valintoja, joilla on iso vaikutus omaan hyvinvointiin aivan joka päivä.”

Tutustu Reettiksen valintaan tästä.

reettis

 

Tiistain tärpin tarjoilee Suomalaisen Head of Digital Mika Tuomainen, jonka kirjasuositus on Kjell Westön lumoava romaani Rikinkeltainen taivas:

”Hieno tarina ystävyydestä, intohimoista, ajatuksista ja ihmisten erilaisuudesta. Tarina kulkee nuoruuden kokeiluista aikuisuuteen pitäen tiukasti otteessaan. Lukukokemus kirvoitti samalla myös muistoja omasta kasvumatkasta kohti aikuisuutta.”

Tutustu Mikan valintaan tästä.

mika

Keskiviikon suosittelija on Suomalaisen myynnin prosessipäällikkö Heidi Reyes, jonka selkäpiin liikehdintää kiritti Ninni Schulmanin kylmäävä huippudekkari Tyttö lumisateessa:

”Minä luen joka ilta ennen nukkumaanmenoa ja melkeinpä joka ilta valintani on dekkari. Se missä lajityypin edustajat harvoin onnistuvat näin pinttyneen dekkarilukijan kohdalla – ja saavutus jota erityisesti arvostan – on jos kirja verottaa hieman yöunista; eli yhtäältä on niin hyvä ettei malta lopettaa ja toisaalta niin pelottava ettei uskalla laittaa valoja pois ja käydä yöpuulle. Tämä kirja sai aikaan molemmat, ja mikä oudointa, en oikein osaa kuvailla miksi. Kirjahan oli lähtöasetelmiltaan ja juonenkuljetukseltaan hyvinkin perustavaraa: kadonnut tyttö, ihmiskauppaa, toimittaja jutun perässä… Kuitenkin jostain kumman syystä tätä kirjaa lukiessa vessassa käynti pimeässä talossa tuntui epämiellyttävältä ajatukselta ja suoraan sanoen teki mieli pidätellä aamuun – etenkin kun kuulin, että kirjailijaa ovat inspiroineet tositapahtumat. Päästäksesi tunnelmaan juuri nyt on oikea aika lukea tämä kirja, siinäkin kun on hiton kylmä, lunta tupruttaa ja pakkanen paukkuu!”

 

Tutustu Heidin valintaan tästä.

heidi

 

Torstain lukuvinkin äärelle meidät saattelee Suomalaisen markkinointikoordinaattori Miika Sibelius, jonka valinta on Laurent Gounellen kansainvälinen myyntimenestys Matka yli onnen esteiden:

”Sunnuntailukemista parhaimmillaan Lukurauhan päiväksi! Laurent Gounellen uutuusteos vie matkalle aurinkoiselle Balille – ja siinä samalla käväisemme mielemme syövereissä. Onnellisuus asuu meissä kaikissa, mutta joskus olemme itse esteenä sen löytämiselle. Matka yli onnen esteiden on mieltä kutkuttava kertomus, joka seuraa yhden miehen matkaa onnellisempaan elämään ja joka antaa samalla lukijalle konkreettisia työkaluja mielen hyvinvointiin.”

Tutustu Miikan valintaan tästä.

miikku

Viikonlopun kirjatärpit:
Suomalaisen BtoB-asiakkuuspäällikkö Johanna Hulkon kirjavalinta syventyy Euroopan kauhukakaraksikin tituleeratun Ranskan vaiheikkaaseen sielunelämään:

”Helena Petäistön kirja Ranska, Macron ja minä on mielenkiintoinen näkymä Ranskaan, ranskalaisuuteen ja maan poliittiseen elämään. Ranskalaiset ovat vuosisatojen kuluessa tehneet tavalla tai toisella selvää kaikista hallitsijoista ja johtajista. Vaikka toisilla henki säilyi, niin kaikenkirjavalta riepottelulta ei säästynyt yksikään. Aika näyttää, toteaako Macron de Gaullen tavoin, että on mahdotonta hallita maata, jossa on 365 erilaista juustoa!”

Tutustu Johannan valintaan tästä.

johanna
Toisen lukuhelmen viikonlopuksi meille kalastaa Suomalaisen ketjunohjauspäällikkö Maarit Koivunen, joka taivalsi rakkaan Lapin maisemiin muuan Peltsin matkassa:

”Luen paraikaa suurella mielenkiinnolla ja sydämellä kirjaa nimeltä Peltsin Lapissa. Kirjassaan Mikko Peltola kertoo lukuisista matkoistaan Lapin erämaissa ja tunturijärvillä, soilla ja joilla. Matkakertomukset ovat lyhyitä tarinoita eri kohteista, kuvaten kunkin alueen luontoa ominaisuuksineen, paikallisten ihmisten elinkeinoa ja elämää yleensä. Tarinoita sävyttävät paikallisten kertomukset kotialueestaan ja elämästä seudulla. Kirja on täynnä syvää kunnioitusta Suomen ja etenkin Lapin luontoa kohtaan – samalla myös huolta siitä, osaammeko vaalia tätä kansallisaarrettamme ja sen harvinaista ja ainutlaatuista kalakantaa. Monet paikat kirjassa ovat itselleni Lapissa retkeilyn myötä tuttuja, ja on upeaa kirjan myötä palata muistoissa takaisin Kilpisjärven Saanalle, Tenolle, Torniojoelle, Inarin Sevettijärvelle, Nellimiin jne. Kirja tarjoaa myös lukuisia uusia matkakohteita Lapista hullaantuneelle. Upean kuvituksen ansiosta teos sopii hyvin myös lahjakirjaksi kaikille luonnossa viihtyville, puhumattakaan niistä, joille kalastus on intohimo. Suosittelen lämpimästi tätä antoisaa, rikasta ja hauskaakin kuvausta monimuotoisesta Lapista. Sopii hyvin sellaisellekin, joka ei ole koskaan Suomen pohjoisessa vieraillut – voipi aiheuttaa matkakuumetta.”

Tutustu Maaritin valintaan tästä.

maarit

Suosituskimaramme päättää Suomalaisen ostopäällikkö Heidi Suomi-Mansnérus, jonka eteen etsiytyy Lukurauhan päivänä peräti kaksi nidettä:

”Lukurauhan päivänä otan aamupalaksi Peyon Benjamin-sarjakuvakokoelman ja illemmalla vuorossa on fantasiaa Throne of Glass -sarjan ensimmäisen osan, Lasipalatsin, muodossa. Benjamin tuli tutuksi jo Ruutu- ja NonStop-sarjakuvien ilmestyessä ja on todella kiva päästä taas fiilistelemään ilmeikkään piirrosjäljen ja vauhdikkaiden tarinoiden tunnelmissa. Sen sijaan fantasian ystävälle Throne of Glass vaikuttaa tutustumisen arvoiselta. Sarjan avausosa on odotellut hyllyssä jo jonkin aikaa, ja nyt on vihdoin aika raottaa kantta. Rakkautta, toivoa ja pelkoa herättävä nuori salamurhaajatar hovissa – luvassa lienee varsin vauhdikkaita käänteitä.”

Tutustu Heidin valintoihin täällä:
Benjamin
Lasipalatsi

heidism

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top