Maailman rakastetuin kirjailmiö Reviewed by Momizat on . Elena Ferrante: Ne jotka lähtevät ja ne jotka jäävät Kateeksi käy niitä, jotka eivät vielä ole Napoli-sarjaan tutustuneet ja voivat ahmia kolme suomennosta putk Elena Ferrante: Ne jotka lähtevät ja ne jotka jäävät Kateeksi käy niitä, jotka eivät vielä ole Napoli-sarjaan tutustuneet ja voivat ahmia kolme suomennosta putk Rating: 0

Maailman rakastetuin kirjailmiö

skk_suosittelija_Johanna180

Elena Ferrante:
Ne jotka lähtevät ja ne jotka jäävät

Kateeksi käy niitä, jotka eivät vielä ole Napoli-sarjaan tutustuneet ja voivat ahmia kolme suomennosta putkeen. Ferranten intensiivinen kerronta vie mukanaan ja päähenkilöt tuntuvat niin eläviltä ja läheisiltä että lukijana toivoo Elenan ja Lilan tarinan jatkuvan ikuisesti. Myös muut henkilöhahmot ovat kiehtovan epätäydellisiä ja uskottavia, ihmissuhteet kimurantteja ja kaiken taustalla kuohuu 70-luvun italialainen yhteiskunta. Lukekaa ja nauttikaa!

-Johanna, Kampin myymälästä

ferrante

Elena ja Lila ovat aikuistuneet ja elämä on vienyt heitä eri suuntiin. Kipakka Lila on jättänyt miehensä ja työskentelee nyt makkaratehtaalla karuissa oloissa. Lahjakas Elena on lähtenyt Napolista opiskelemaan ja julkaissut esikoisteoksensa, sen tuoma menestys avaa hänelle ovet oppineiden sekä varakkaan sivistyneistön piireihin. Eurooppa ympärillä kuohuu. Myös 1970-luvun Italiassa yhteiskunta mullistuu, poliittiset rakenteet, naisten asema ja sukupuoliroolit ovat murroksen kourissa. Lila ja Elena taistelevat päästäkseen pois vankiloistaan, kumpikin omastaan, ja pyrkivät irti patriarkaalisesta määräysvallasta, kurjuudesta ja tietämättömyydestä. Vaikka haasteita riittää niin lasten, aviomiesten kuin rakastajien kanssa, vahva side Lilan ja Elenan välillä pysyy, alati muuttuvana ja elävänä. Romaani kertoo koskettavasti rajusta, rikkumattomasta ystävyydestä mutta tarjoaa myös voimallisen kuvauksen nopeasti muuttuvasta maailmasta.

Napoli-sarjassa aiemmin ilmestyneet:

Loistava ystäväni (sidottu, jättipokkari)

Uuden nimen tarina (sidottu)

Elena Ferrante on aikamme suurimpia romaanikirjailijoita. – The New York Times

Naisten välistä ystävyyttä on harvoin kuvattu yhtä oivaltavasti ja tarkasti. – Gloria

 

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top