Rankat selviytymistarinat Reviewed by Momizat on . Nadia Murad: Viimeinen tyttö - olin Isisin vankina Kauniisti ja ilman sensaatiohakuista revittelyä kirjoitettu todellinen selviytymistarina. Nadia Muradin tarin Nadia Murad: Viimeinen tyttö - olin Isisin vankina Kauniisti ja ilman sensaatiohakuista revittelyä kirjoitettu todellinen selviytymistarina. Nadia Muradin tarin Rating: 0

Rankat selviytymistarinat

skk_suosittelija_Katja_180

Nadia Murad:
Viimeinen tyttö – olin Isisin vankina

Kauniisti ja ilman sensaatiohakuista revittelyä kirjoitettu todellinen selviytymistarina. Nadia Muradin tarinan kohdalla on vaikea ymmärtää sen sijoittuvan lähivuosiin – niin uskomattomalta ja karmealta kaikki tuntuu. Itselleni kirja oli kuin ikkuna, jonka kautta sain ensi kertaa nähdä konkreettisen kuvan Isisin luomasta maailmasta.
Raskaasta aiheesta huolimatta Murad säilyttää kertomuksessaan tyyneyden ja ylväyden. Hänen rohkeutensa kertoa tarinansa maailmalle on ihailtavaa, sillä jesidi-yhteisössä, johon Nadia Murad kuuluu, raiskattu nainen on loppuiäkseen leimattu. Sadat ja tuhannet Isisin uhrit saavat äänensä kuuluviin tämän rohkean naisen tarinan kautta.

-Katja, Joensuun myymälästä

Rankka selviytymistarina naisesta, joka pakeni terroristien seksiorjuudesta. Irakilaisen 21-vuotiaan Nadian rauhaisa elämä muuttui täysin, kun Isis valloitti kotikylän, tappoi hänen perheensä ja myi hänet seksiorjaksi. Sama kohtalo on ollut tuhansilla muilla jesiditytöillä. Harvinainen Isisin sisäpiirin kuvaus paljastaa, millaista on elää terroristien hirmuhallinnon vankina. Mukana myös ihmisoikeusjuristi Amal Clooneyn esipuhe!

 

viimeinen

Hédi Fried:
Kysymyksiä joita minulle on esitetty keskitysleiristä

Sisarensa kanssa holokaustin kauhuista selvinnyt Hédi Fried muutti Ruotsiin keskitysleirien vapautuksen jälkeen. Hän on kiertänyt kouluissa kertomassa järkyttävistä kokemuksistaan, toivoen tietoisuuden jakamisen uusille sukupolville estävän tapahtumien toistumisen tulevaisuudessa. Kouluissa kiertäessään lapset ja nuoret ovat esittäneet Friedille kysymyksiä elämästä ja kuolemasta keskitysleireillä. Siinä missä aikuiset häveliäisyyttään valikoivat kysymykset tarkasti, lasten ja nuorten kysymykset tulevat suodattamattomina ja kumpuavat naiivista ihmetyksestä. Näihin mielenkiintoisiin kysymyksiin Hédi Fried vastaa tässä, Ruotsissa August-palkintoehdokkaaksikin yltäneessä selviytymiskertomuksessaan. Kunnioituksesta Hédi Friediä ja hänen väsymätöntä valistustyötään kohtaan, toivon, että mahdollisimman moni (niin nuori kuin vanhakin) lukee kirjan ja ymmärtää hänen sanomansa.

-Katja, Joensuun myymälästä

Oliko siellä koko ajan nälkä? Miksi ette tehneet vastarintaa? Voisiko sama tapahtua uudestaan? Holokaustista selvinnyt Hédi Fried (s. 1924) on kiertänyt kouluissa yli kolmenkymmenen vuoden ajan kertomassa kokemastaan. Kirjassa hän vastaa nuorten usein esittämiin kysymyksiin. Suomenkielisen laitoksen esipuheen on kirjoittanut Sofi Oksanen.

 

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top