Piinaavaa jännitystä huokuva mestarillinen trilleri Reviewed by Momizat on . A. J. Finn: Nainen ikkunassa Nainen ikkunassa kiinnosti minua jo pelkästään nimensä puolensa. Muutaman vuoden takainen suosikkijännärini kun oli nimensä puolest A. J. Finn: Nainen ikkunassa Nainen ikkunassa kiinnosti minua jo pelkästään nimensä puolensa. Muutaman vuoden takainen suosikkijännärini kun oli nimensä puolest Rating: 0

Piinaavaa jännitystä huokuva mestarillinen trilleri

sini180

A. J. Finn:
Nainen ikkunassa

Nainen ikkunassa kiinnosti minua jo pelkästään nimensä puolensa. Muutaman vuoden takainen suosikkijännärini kun oli nimensä puolesta hyvin samankaltainen. Siihen yhtäläisyydet kuitenkin loppuivatkin. Nainen ikkunassa ei millään lailla kopioinut Nainen junassa -kirjaa, mutta erittäin koukuttava, jännittävä ja useaan kertaan yllättävä se oli!

Päähenkilö Anna kärsii agorafobiasta, eikä ole noin vuoteen pystynyt poistumaan kotoaan. Hän viettää päivänsä kotona tutkaillen naapuriensa elämää ja pelaten shakkia. Entisenä psykologina Anna myös koittaa auttaa muita vastaavassa tilanteessa olevia netin välityksellä. Tarina on mielenkiintoinen. Pitkin kirjaa lukija saa pohtia mitä ennen niin menestyneelle ja sosiaaliselle Annalle oikein on tapahtunut ja missä hänen tarinassaan useasti mainittu perheensä on.

Anna ei ole kovin kauaa ehtinyt vakoilla uusia naapureitaan, kun hän joutuu todistamaan ikkunastaan naapurin perheenäidin murhan. Anna joutuu keskelle tapahtumia, joista sekä naapurilla että poliisilla on varsin erilainen käsitys. Itsekin muutin mieltäni ja epäilyksiäni moneen otteessaan kirjaa lukiessani. Pariin kertaan kyllä luulin arvanneeni loppuratkaisun, mutta niin vain kirjailija onnistui saamaan minut uudestaan hämilleni ja jatkamaan lukemista, kuten kunnon jännärikirjailijan kuuluukin! Nainen ikkunassa on monella tapaa todella koukuttava trilleri – ehdottomasti parhaita mitä olen lukenut pitkään aikaan!

-Sini, Helsinki-Vantaan lentoaseman myymälästä

 

nainenikkunassa

Piinaavaa jännitystä huokuva mestarillinen trilleri naisesta, joka näki jotain mitä hänen ei olisi pitänyt. Avoimia paikkoja kammoava Anna ei pysty poistumaan kodistaan New Yorkin Harlemissa, minkä vuoksi hän viettää päivänsä neljän seinän sisällä vakoillen naapuriensa elämää. Kun taloon muuttaa salaperäinen Russellien perhe, alkaa Anna seurata heitä lähes pakkomielteisesti. Eräänä iltana Anna näkee ikkunasta, kun joku puukottaa perheen äidin Janen. Anna on tapahtumien ainoa silminnäkijä, ja asiat alkavat saada merkillisiä käänteitä. Pian Anna ei enää tiedä, mikä on totta ja mikä kuviteltua.

 

Taidokkaan mutkikas, vastustamaton. – Ruth Ware

Kirja, jota ei malta laskea käsistään. – Stephen King

Miksi psykologi Anna ei uskalla poistua kotoaan? Todistaako hän todella naapurissa tapahtuvaa murhaa ikkunasta kadun tapahtumia tuijotellessaan? Ei tätä turhaa ole hehkutettu! Ihan mielettömän koukuttava ja ovela juoni, joka pistää pään pyörälle! – Susa, Jyväskylän myymälästä

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top