Kurkistus neljän erilaisen naisen maailmaan Reviewed by Momizat on . Gail Honeyman: Eleanorille kuuluu ihan hyvää Eleanor on tottunut olemaan yksin. Hän elää vailla sosiaalisia suhteita ja kokee pärjäävänsä näin aivan mainiosti. Gail Honeyman: Eleanorille kuuluu ihan hyvää Eleanor on tottunut olemaan yksin. Hän elää vailla sosiaalisia suhteita ja kokee pärjäävänsä näin aivan mainiosti. Rating: 0

Kurkistus neljän erilaisen naisen maailmaan

lilli

Gail Honeyman:
Eleanorille kuuluu ihan hyvää

Eleanor on tottunut olemaan yksin. Hän elää vailla sosiaalisia suhteita ja kokee pärjäävänsä näin aivan mainiosti. Työpaikalla Eleanor käy hoitamassa tehtävänsä, mutta ei kaipaa työtovereidensa seuraa. Kunnes eräänä päivänä sattuma saattaa hänet yhteen it-osaston uuden työntekijän kanssa ja yhtäkkiä Elenanorilla onkin joku, jonka kanssa käydä lounaalla ja joka on kiinnostunut tämän elämästä. Eleanorille kuuluu ihan hyvää on kirja erilaisuuden ymmärtämisestä ja hyväksymisestä. Eleanorin tarina on hauska, koskettava ja siinä on viisautta, joka herättää pohtimaan miksi ihmisten on toisinaan niin vaikea ymmärtää toisiaan. Eleanoriin oli ilo tutustua!

-Lilli, Sellon myymälästä

Saanko esitellä Eleanorin, vuoden epätodennäköisimmän sankarin? Eleanorille kuuluu ihan hyvää kertoo hykerryttävästi ja silti liikuttavasti yksinäisyydestä. Eleanor elää yksinään jämptisti organisoitua elämää. Joka päivä töissä hän käyttää samoja vaatteita ja nauttii samanlaisen lounaan. Hän ei oikein osaa olla ihmisten kanssa vaan sanoa paukauttaa äkkiväärästi mitä ajattelee. Kun työviikko on takana, Eleanor katoaa kotiinsa noutopizzan ja votkapullon kanssa eikä puhu kenellekään ennen maanantaita. Ainoat kontaktit joita Eleanor näyttää pitävän yllä, ovat viikoittaiset puhelut äidille ja sosiaalityöntekijän käynnit. Vaikka Eleanor on vasta nuori aikuinen, hän elää kuin kaikki olisi jo ohi. Miksi Eleanor on sellainen kuin on? Yksi ystävällinen teko työtoverilta alkaa murtaa muuria Eleanorin ympäriltä, ja lopulta Eleanor saa huomata lohdullisesti: koskaan ei ole liian myöhäistä. Mikään.

eleanorille

Henna Helmi Heinonen:
Pala omaa taivasta

Henna Helmi Heinonen kertoo riipaisevan realistisesti kolmen hyvin erilaisen naisen tarinan. Laura, Joanna ja Ansku ovat tehneet elämässään ratkaisuja, jotka ovat vieneet heitä kauemmas unelmistaan, tai unelmat ovat ajansaatossa muuttuneet. Arki on vienyt mennessään ja naiset ovat kukin tahoillaan unohtaneet, mitä elämältä oikeastaan halusivat. Jokainen on tiettyyn pisteeseen asti omien ratkaisujensa vanki, mutta onko valitsemallaan tiellä pakko jatkaa, jos se ei enää tunnu omalta? Heinosen suoraviivainen kerronta koskettaa rehellisyydellään ja aitoudellaan. Jokainen lukija pystyy löytämään itsensä näiden kolmen naisen tarinasta. Kiireinen bisnesnainen, jaksamisen rajoilla uurastava hoitaja ja päällisin puolin unelmaelämää viettävä kotiäiti tarjoavat ainekset tarinoihin, jotka ansaitsevat tulla kerrotuksi. Naisten kohtalot herättävät kysymyksiä, joihin ei ehkä ole vastauksia. Kuka määrittelee, mitä on menestys, onnellisuus tai mitkä valinnat ovat niitä oikeita?

-Lilli, Sellon myymälästä

Kolme elämää: kuin kolme eri maailmaa. Laura, Ansku ja Joanna: äkkirikas, kovaosainen ja bättre folkia. Jokainen on hukassa. Jokainen yllättää ja koskettaa niin syvältä, että lukijaa huimaa. Lauran elämä on bisnestä. Jos yrityskauppa toteutuu, hän on miljoonan rikkaampi! Mutta samppanja ei kuplikaan ja Pete jättää. Ehkä maaseudulta saa sisältöä elämään? Ansku on sidottu osaansa. Kun kierros vanhusten kotihoidossa on ohi, kotona odottaa saamaton mies ja lapsi, jota on vaikea rakastaa. Aika on pakkautunut kerroksiksi eikä Ansku muuksi muutu. Joannan elämä on kulissia. Tärkeintä on, mitä muut ajattelevat. Kunnes oma tytär on liian lukossa. Kun kulissin työntää itse nurin, se rojahtaa kunnolla. On yhä aavistus toivosta.

palaomaa

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top