Taiteilija valokeilassa Reviewed by Momizat on . Pirkko Soininen: Ellen Ellen Thesleff on yksi Suomen tunnetuimmista naismaalareista, mutta jäänyt monelta osin tunnetumpien kollegojensa varjoon. Pirkko Soinine Pirkko Soininen: Ellen Ellen Thesleff on yksi Suomen tunnetuimmista naismaalareista, mutta jäänyt monelta osin tunnetumpien kollegojensa varjoon. Pirkko Soinine Rating: 0

Taiteilija valokeilassa

lilliPirkko Soininen:
Ellen

Ellen Thesleff on yksi Suomen tunnetuimmista naismaalareista, mutta jäänyt monelta osin tunnetumpien kollegojensa varjoon. Pirkko Soininen on tehnyt todellisen kulttuuriteon kirjoittaessaan Thesleffin fiktiivisen päiväkirjan ja näin tuoden taiteilijan ansaitsemaansa valokeilaan. Päiväkirja koostuu lyhyistä merkinnöistä, joita on helppo lukea ja niiden mukana pääsee 1900-luvun alkupuolen taiteilijapiireihin ja upeaan Firenzeen. Kirjan alle 200 sivuun mahtuu 45 vuotta Ellen Thesleffin elämää. Thesleff herää kirjan sivuilla eloon ja lukija pääsee tutustumaan poikkeuksellisen itsenäiseen naiseen, jolle taide on kaikki kaikessa. Elämä 1900-luvun alussa ei ole helppoa ja menetys ja niukkuus ovat koko ajan läsnä. Palo taiteeseen ja sen tekemiseen kuitenkin säilyy maailman muuttuessa ympärillä.

-Lilli, Sellon myymälästä

ellen

Tavoittelen totuutta, se on ainut totuuteni.
Firenze on Ellen Thesleffille enemmän kuin kaupunki. Se on ystävä ja rakastettu – 45 vuoden ajan. Ellen on romaani, joka koostuu fiktiivisistä päiväkirjamerkinnöistä. Ne ovat kuin siveltimenvetoja, jotka piirtävät särmikkään muotokuvan rohkeasta ja itsenäisestä naisesta. Firenzessä Ellen palvoo vanhoja mestareita ja maalaa aamusta iltaan. Perheenjäsenet ja taiteilijaystävät vierailevat kaupungissa tiheään ja päiviä värittää kiihkeä suhde englantilaiseen teatteritaiteilija Gordon Craigiin. Silti mikään ei voi horjuttaa tärkeintä – intohimoa maalaamiseen. 

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top