Mummohuumori valloittaa Reviewed by Momizat on . Anna Rimpelä: Pitkään meni ihan hyvin Aino Ritarin seurassa pääsee eläinkauppaan ostamaan lemmikkiä jonka pitää kuolla ennen omistajaansa, hautaustoimistoon ost Anna Rimpelä: Pitkään meni ihan hyvin Aino Ritarin seurassa pääsee eläinkauppaan ostamaan lemmikkiä jonka pitää kuolla ennen omistajaansa, hautaustoimistoon ost Rating: 0

Mummohuumori valloittaa

Anna Rimpelä:lilli
Pitkään meni ihan hyvin

Aino Ritarin seurassa pääsee eläinkauppaan ostamaan lemmikkiä jonka pitää kuolla ennen omistajaansa, hautaustoimistoon ostamaan arkkua koekäyttöä varten, tilaamaan ompelimosta kuolinpukua ja sitten on tietysti se tapaus apteekissa, josta Aino ei halua puhuttavan. Anna Rimpelän esikoisteos etenee vauhdikkaasti kommelluksesta toiseen ja Aino ei anna armoa sen paremmin naapureille kuin omalle pojalleenkaan. Ja miksi antaisikaan kun kerran on itse aina oikeassa ja toiset vain saamattomia vätyksiä ja tomppeleita. Paitsi naapuriin muuttava leskimies Seppo Miekk’oja, joka vaikuttaa olevan ihanteellinen naapuri, vaikka sillä onkin outo lakki. Rimpelän huumori on suorapuheista ja ei armahda ketään. Vanhuudesta ja kuolemasta tehdään pilaa siinä missä nykyajan nuorista ja Sepon uimahousuista. Kirjailijan stand up -tausta näkyy ja kuuluu kerronnassa. Tätä kirjaa pitää lukea juuri samalla tavalla kuin stand up -showta kuunnellaan eli ilman mitään suodattimia ja antaa huumorin vain tulla.

-Lilli, Sellon myymälästä

pitkaanmeniihanhyvin

Täältä tulee Aino Ritari! Mummohuumori valloittaa – ja pöyristyttää herkkähermoisia. Kahdeksankymppisellä Ainolla on kuolemaanvalmistautumisprojekti, mutta siitä ei tahdo tulla mitään, kun naapurustossa tapahtuu alati kaikenlaista kuohuttavaa. Rullaattori rämisten Aino kiirehtii asioiden ja naapurin Munan (Monan) edelle. Mutta sitten saapuu Lähetysyhdistykseltä kirje, joka mullistaa hetkeksi Ainon elämän. Tarvitaanko tässä nyt neuvolan vai pikemminkin seksiammattilaisen apua? Seppo Miekk’oja on avulias ja herkkäsieluinen leskimies. Muutto Aino Ritarin naapuriin ei tee Sepon sydämelle hyvää – vai tekeekö sittenkin? Riemukas esikoisromaani repii huumorin esiin sieltä, missä sitä ei mielellään saisi olla.

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top