Kokoaan suurempi lehmäkirja Reviewed by Momizat on . Rosamund Young: Lehmien sielunelämä Katsoitko Viikin lehmien laitumelle pääsyn televisiosta tai jopa paikan päältä? Päästitkö itse tai naapurisi lehmät laitumil Rosamund Young: Lehmien sielunelämä Katsoitko Viikin lehmien laitumelle pääsyn televisiosta tai jopa paikan päältä? Päästitkö itse tai naapurisi lehmät laitumil Rating: 0

Kokoaan suurempi lehmäkirja

hanna-liisa180

Rosamund Young:
Lehmien sielunelämä

Katsoitko Viikin lehmien laitumelle pääsyn televisiosta tai jopa paikan päältä? Päästitkö itse tai naapurisi lehmät laitumille? Tämä kirja on aivan pakko hankkia kaikille, joilla on muistoja lehmistä tai joita lehmien sielunelämä kiinnostaa. Hullu ajatus tehdä kirja lehmistä! Vai onko? Ostin joskus 2000-luvun alussa kirjan Lehmä – tekijä taisi olla Mirja Tervo. Kirja on ollut loppuunmyyty jo vuosia. Kyllä siis lehmä on ennenkin kiinnostanut! Kirjoittaja on luomutilallinen Englannista ja kirjan on suomentanut Tero Valkonen. Kirjaa voi lukea monella eri tasolla. Sen voi lukea ihan kertomuksena kirjoittajan eläimistä. Sen voi lukea myös käyttäytymistieteen näkökulmasta – tai jos on kiinnostunut eläinten etologiasta. Sen voi myös lukea ryhmähierarkian näkökulmasta – eläimillähän ryhmähierarkia on hyvin tarkka. Kirjassa kerrotaan myös muiden eläinten tarinoita, ei vain lehmien. Sitä voi myös katsoa vanhenemisen näkökulmasta. Kirja on pieni, tärkeä ja ajatuksia herättävä. Maanläheinen, mutta ystävällinen kuin lehmä. Tämä kirja on kuin koru. Sen kansi on Ville Tietäväisen suunnittelema – kaunis ayshire-rotuinen vasikka karvoineen päivineen. Liekö sama Ville Tietäväinen, joka on palkittu sarjakuvatuotannostaan? Kirja avaa näkökulmia myös ihmiseen itseensä. Upea lahjakirja. Pieni mutta suuri.

-Hanna-Liisa, Tampereen myymälästä

lehmiensielunelama

 

Lehmät rakastavat, leikkivät, kiintyvät ja muodostavat vahvoja, koko elämän pituisia ystävyyssuhteita. Ne voivat olla epäileväisiä ja nirsoja, kantaa kaunaa ja olla itserakkaita. Yksi niistä saattaa rakastua palavasti kesäapulaiseen, toinen tuijottaa sinua herkeämättä keittiön ikkunan läpi syödessäsi, ja kolmas on kiinnostuneempi maasturisi pakoputken herkullisista aromeista kuin sinusta. Rosamund Young kuvailee, dokumentoi ja tulkitsee kaikkia näitä puuhia Lehmien sielunelämä – kirjassaan, joka pohjautuu hänen omiin kokemuksiinsa Kite’s Nestin sukutilalla Englannin Cornwallissa. Lehmät, lampaat, kanat ja porsaat saavat käyskennellä vapaasti tilalla, poikasia ei vieroiteta emoistaan, eikä sisaruksia eroteta toisistaan. Eläimet osaavat pyytää apua askareisiinsa omatoimisesti, ja tilan väki on aina valmiina auttamaan ja tukemaan niitä. Young tarjoaa kirjassaan lukijalle kiehtovan ikkunan salaiseen maailmaan, jossa eläimen oma persoonallisuus saa kukoistaa.

 

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top