Astu maailmaan, jonka kaltaista ei ole Reviewed by Momizat on . Jessica Townsend: Nevermoor – Morriganin koetukset Luokituksensa mukaan Jessica Townsendin Nevermoor – Morriganin koetukset, on lastenkirja, mutta tämä uppoaa k Jessica Townsend: Nevermoor – Morriganin koetukset Luokituksensa mukaan Jessica Townsendin Nevermoor – Morriganin koetukset, on lastenkirja, mutta tämä uppoaa k Rating: 0

Astu maailmaan, jonka kaltaista ei ole

skk_suosittelija_Jussi

Jessica Townsend:
Nevermoor – Morriganin koetukset

Luokituksensa mukaan Jessica Townsendin Nevermoor – Morriganin koetukset, on lastenkirja, mutta tämä uppoaa kyllä varmasti myös nuoriin – ja moniin aikuisiin fantasian ystäviin. Nevermoor on nimittäin saanut valtavan määrän hehkutusta mm. Harry Potterin vannoutuneilta faneilta – eikä suotta! Maailma on muuttunut parissa kymmenessä vuodessa niin paljon, että uskallan väittää, että Harry Potterin kaltaista ilmiötä ei enää tule, mutta Nevermoorilla on silti kaikki potentiaali olla erittäin iso kirjallinen tapaus. Lisää vertailukohtaa Harry Potteriin tuo suomalaisittain vielä sekin, että Nevermoorin on suomentanut Harry Potteritkin kääntänyt Jaana Kapari-Jatta.

Morrigan Korppi on syntynyt ajan viimeisenä päivänä, ehtoona. Tämä tarkoittaa sitä, että hän on kirottu lapsi ja siten syypää ympärillään tapahtuviin onnettomuuksiin. Morriganin on määrä kuolla 11-vuotissyntymäpäivänään, mutta punatukkainen muukalainen nimeltä Jupiter Pohjoinen saapuu Morriganin pelastukseksi ja vie hänet taianomaiseen Nevermoorin kaupunkiin. Nevermoor on todellakin omanlaisensa ja maaginen paikka, jossa mikään ei ole niin kuin meidän maailmassamme. Nevermoorissa Morriganin on määrä olla Jupiterin ehdokas Meineikkaiseen Seuraan ja sen myötä käydä läpi neljä toinen toistaan haastavampaa koetusta.

Vaikka Nevermoor – Morriganin koetukset kierrättääkin tuttuja elementtejä muista fantasiakirjoista, onnistuu se lopulta silti luomaan täysin omanlaisensa miljöön ja kokonaisuuden. Täydet kymmenen pistettä annettakoon lisäksi suomenkielisen version kannelle (tehnyt Sami Saramäki). Kannet ovat upeat, lievästi hologrammimainen pinta eritoten, ja olenkin ymmärtänyt, että Saramäen tekemät kannet olisivat tulossa käyttöön joissain muissakin käännösversioissa.

Luin kirjaa 8-vuotiaan poikani kanssa, joka on tykännyt Nevermoorista lähes yhtä paljon kuin Harry Pottereistakin. Vertailut Harry Potteriin, vaikka ovatkin jopa hivenen epäreiluja, eivät ole täysin tuulesta temmattuja. Jäämme odottamaan innolla jatkoa Morriganin, Jupiterin ja muiden Nevermoorilaisten seikkailuihin kirjan muodossa! Mys elokuvaversio on tulossa, sillä 20th Century Fox on hankkinut oikeudet filmatisointiin.

Nevermoor on erinomaista hyvän mielen fantasiaa, jota voikin suositella kaikille, jotka ovat tykänneet Harry Pottereista, Percy Jacksoneista tai vaikka Liisa Ihmemaassa -kirjasta. Ja suosittelenpa kirjaa, vaikket koskaan olisi mainittuihin kirjoihin aiemmin tutustunutkaan.

 

-Jussi, Kajaanin myymälästä

nevermoor

Lue tarina, jonka kaltaista ei ole. Astu maailmaan, jonka kaltaista ei ole. Morrigan Korppi on syntynyt kirottuna. Hänen on määrä kuolla yhdentenätoista syntymäpäivänään, mutta merkillinen mies, Jupiter Pohjoinen, kiidättää hänet taianomaiseen kaupunkiin nimeltä Nevermoor. Jupiter on valinnut Morriganin osallistumaan kokeeseen, jossa sadat lapset pyrkivät Nevermooria hallitsevan taikajärjestön jäseniksi. Toisin kuin kilpailijansa, Morrigan ei kuitenkaan löydä itsestään erityiskykyä. Hänen on keksittävä keino läpäistä koe – tai palattava kohtaamaan kohtalonsa. Fantastinen sarjanavaus täynnä seikkailua ja mielikuvitusta koukuttaa uuden lukijasukupolven!

 

Uusi fantasiasarja on maaginen, naurua kupliva taikaliemi, joka yhdistelee nerokkaasti Roald Dahl -tyylisiä hahmoja, Liisa Ihmemaasta tuttua hullunkurisuutta ripauksella Harry Pottereita. Kirja jo alkaakin välittömän koukuttavasti ja läpi ensimmäisen kirjan ovat kantavia teemoja ystävyys ja luottamus. 2018-vuoden Must Read -uutuus kaikille yli 9-vuotiaille!

– Jensku, Jumbon myymälästä

 

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top