Suorasukainen taiteilijaromaani Reviewed by Momizat on . Saara Turunen: Sivuhenkilö Saara Turusen esikoisteos Rakkaudenhirviö oli hyvä kirja, mutta toisella romaanillaan Turunen siirtyy aivan uudelle tasolle. Sivuhenk Saara Turunen: Sivuhenkilö Saara Turusen esikoisteos Rakkaudenhirviö oli hyvä kirja, mutta toisella romaanillaan Turunen siirtyy aivan uudelle tasolle. Sivuhenk Rating: 0

Suorasukainen taiteilijaromaani

lilliSaara Turunen:
Sivuhenkilö

Saara Turusen esikoisteos Rakkaudenhirviö oli hyvä kirja, mutta toisella romaanillaan Turunen siirtyy aivan uudelle tasolle. Sivuhenkilö on rehellistä suoraviivaista kerrontaa, jonka keskellä on aidosti ihminen kaikkine epävarmuuksineen, haaveineen ja pettymyksineen. Turunen kuvaa hienosti tunteita, joita herää kun elämä kulkee suuntaan, joka ei tunnu oikein miltään, tai kun ei edes tiedä miltä pitäisi tuntua. Kuinka suhtautua, kun omassa elämässä todella iso asia onkin toisten arjen kannalta merkityksetöntä ja lopulta merkittäväkään palkinto ei pysty täyttämään tunnustuksen kaipuuta, joka on ehtinyt kasvaa liian suureksi.

-Lilli, Sellon myymälästä

SivuhenkiloSivuhenkilö käsittelee kirjoittamista ja tunnustuksen kaipuuta, tappion hetkiä ja voittamisen kummallisuutta, odotuksia ja todellisuutta, jotka kulkevat alati omia teitään. Mitä jos asiat eivät menneet sellaisella tavalla, niin kuin Vihervaaran Annalla, että asutaan jossakin maaseudulla, paimennetaan vuohia ja lampaita ja on suuri talo, paksu tukka ja paljon lapsia? Mitä jos ne menivät niin, että kissa söi kerman ja maito happani kannussaan? Jos löysi itsensä asunnosta, jossa oli koiperhosen haju ja koukku katossa? Jos kevät teki tuloaan ja oli juuri kirjoittanut kirjan ja kaiken piti muuttua, mutta ihmisillä olikin laadukkaat sohvat ja puolisot, ja täytyy nyt mennä, he sanoivat? Mitä jos oli odottanut jotakin toisenlaista, jos kaikkialla oli vain hiljaista? Saara Turunen voitti Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon esikoisromaanillaan Rakkaudenhirviö (2015). Turusen toinen romaani jatkaa esikoisessa esitellyn minäkertojan tarinaa luoden kuitenkin kokonaan uuden ja itsenäisen kokonaisuutensa.

 

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top