Onko nuorten säälimättömillä murhilla yhteys Norjan äärioikeistoon? Reviewed by Momizat on . Geir Tangen: Sydämenmurskaaja Geir Tangenin esikoisteos Maestro oli yksi viime vuoden dekkarisuosikeistani. Näin ollen olen odottanut jatkoa toimittaja Viljar R Geir Tangen: Sydämenmurskaaja Geir Tangenin esikoisteos Maestro oli yksi viime vuoden dekkarisuosikeistani. Näin ollen olen odottanut jatkoa toimittaja Viljar R Rating: 0

Onko nuorten säälimättömillä murhilla yhteys Norjan äärioikeistoon?

Geir Tangen:skk_suosittelija_Jussi
Sydämenmurskaaja

Geir Tangenin esikoisteos Maestro oli yksi viime vuoden dekkarisuosikeistani. Näin ollen olen odottanut jatkoa toimittaja Viljar Ravn Gudmundsonin ja poliisi Lotte Skeisvollin tarinaan kuin kuuta nousevaa. Sydämenmurskaaja ilmestyikin jo aiemmin talvella, mutta erinäisistä syistä johtuen kestikin yllättävän pitkään ennen kuin pääsin sitä varsinaisesti lukemaan.

Toimittaja Viljar Ravn Gudmudson saa puhelun pojaltaan Alexanderilta. Alexander on herännyt juhlien jälkeen murhatun tytön vierestä, ja välittömästi Alexander onkin pääepäilty. Pian kaksi muutakin samoissa juhlissa ollutta nuorta löydetään kuolleena. Todisteet viittaavat mahdolliseen rasistiseen motiiviin, ja johtavat Gudmudsonin ja Skeisvollin kohti Norjan uusnatsipiirejä. Kirjassa käsitellään rasismia, sekä nuorten sosiaalisia suhteita ja niiden dynamiikkaa.

Tangen kuljettaa tarinaansa koukuttavasti ja yllätyksiä pursuten. Kirja etenee lyhyinä lukuina ja kohtauksina, ja lähes jokainen luku päättyy jonkinlaiseen yllätykseen tai koukkuun. Tangenin kirjat ovat jokaisen ylisanan arvoisia! Ruotsalainen dekkarikirjallisuus on maailmanlaajuinen käsite, mutta mielestäni norjalaiset ovat jo ajaneet ruotsalaisten ohi. Tangen, Jo Nesbø, Samuel Bjørk, Ingar Johnsrud ja muutama muu lyövät valtaosan ruotsalaisista kollegoistaan, vaikka ruotsalaiset saavatkin enemmän palstatilaa.

-Jussi, Kajaanin myymälästä

Onko nuorten säälimättömillä murhilla yhteys norjan äärioikeistoon? Murhatutkinta koskettaa toimittaja Viljar Ravn Gudmundssonia painajaismaisen henkilökohtaisesti: hänen 17-vuotias poikansa Alexander herää juhlien jälkeen murhatun tytön vierestä, ja todisteet viittaavat Alexanderin syyllisyyteen. Alexander itse ei muista tapahtumista mitään. Viljar alkaa tutkia tapausta omin päin, mutta saa pian avukseen rikostutkija Lotte Skeisvollin. Kun kaksi samoissa juhlissa ollut nuorta löytyy kuolleena, jäljet alkavat johtaa norjalaisiin uusnatseihin ja heidän kammottaviin suunnitelmiinsa.

sydamenmurskaaja

 

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top