Piinaavan jännittävä Reviewed by Momizat on . Pierre Lemaitre: Verihäät Aiemmin olemme saaneet nauttia suomeksi Pierre Lemaitren Verhoeven-dekkarisarjan lisäksi romaanista Näkemiin taivaassa. Verihäät on it Pierre Lemaitre: Verihäät Aiemmin olemme saaneet nauttia suomeksi Pierre Lemaitren Verhoeven-dekkarisarjan lisäksi romaanista Näkemiin taivaassa. Verihäät on it Rating: 0

Piinaavan jännittävä

sini180Pierre Lemaitre:
Verihäät

Aiemmin olemme saaneet nauttia suomeksi Pierre Lemaitren Verhoeven-dekkarisarjan lisäksi romaanista Näkemiin taivaassa. Verihäät on itsenäinen psykologinen trilleri, joka on julkaistu Ranskassa jo kymmenisen vuotta sitten. Englanniksi se käännettiin pari vuotta sitten, ja onneksemme myös suomeksi tänä keväänä.

Tämä kirja etenee kuin juna. Se ilmaisee mukaansa heti alussa ja lukemista on mahdoton lopettaa. Lemaitren tyyli kirjoittaa on kaunis, runollinenkin. Pidin siitä, että tässä kirjassa ei ollut mitään ylimääräistä. Jokainen lause oli tärkeä, jaarittelut jätetty muille. Juoni oli todella hyvin rakennettu. Aavistelin aluksi hieman toisenlaista tarinaa, joka olisi sekin ollut mielenkiintoinen. Lemaitre onnistui kuitenkin ylittämään kaikki osoitukseni. Parhaita tämän genren kirjoja mitä olen lukenut vuosiin.

-Sini, Helsinki-Vantaan lentoaseman myymälästä

verihaat

Piinaavan jännittävä psykologinen trilleri asioista, joita ei kykene muistamaan ja menneisyyden näyistä, joita ei voi unohtaa. Kolmikymppinen Sophie Duguet pitää itseään vain hajamielisenä, kun tavarat katoilevat, eikä hän muista, mihin on pysäköinyt autonsa edellisenä iltana. Mutta Sophien aviomies ja kollegat väittävät hänen usein unohtavan myös asioita, joita hän on tehnyt tai sanonut. Kun poliisi pidättää Sophien myymälävarkaudesta, jota tämä ei muista tehneensä, on selvää, että kysymys on jostain paljon hajamielisyyttä vakavammasta. Eräänä aamuna herätessään Sophie huomaa, että hänen hoidossaan ollut pikkupoika on kuollut. Sophiella ei ole tapahtuneesta mitään muistikuvaa. Mielenterveyttään epäilevä Sophie päättää paeta. Uuden identiteetin ja ulkonäön turvin Sophie aloittaa uuden elämän toivoen voivansa jättää menneisyyden aaveet taakseen. Hänellä ei ole aavistustakaan, että todellinen painajainen on vasta alkamassa.

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top