Kuinka tunnistaa ja välttää manipulointi Reviewed by Momizat on . Thomas Erikson: Psykopaatit ympärilläni Jokos luit Idiootit ympärilläni ja tykkäsit? MINÄ TYKKÄSIN. Tämä on itsenäinen teos, joten ei ole tarvetta tutustua Erik Thomas Erikson: Psykopaatit ympärilläni Jokos luit Idiootit ympärilläni ja tykkäsit? MINÄ TYKKÄSIN. Tämä on itsenäinen teos, joten ei ole tarvetta tutustua Erik Rating: 0

Kuinka tunnistaa ja välttää manipulointi

hanna-liisa180

Thomas Erikson:
Psykopaatit ympärilläni

Jokos luit Idiootit ympärilläni ja tykkäsit? MINÄ TYKKÄSIN. Tämä on itsenäinen teos, joten ei ole tarvetta tutustua Erikssonin ensimmäiseen kirjaan, ellei innostu. Kannattaisi innostua kuitenkin. Tämä kirja kertoo aikamme ongelmasta; niistä ympärillämme olevista ihmisistä, jotka saavat ilon elämäänsä manipuloimalla ympärillään olevia ja hankkimalla vain itsellensä hyötyä harjoittamalla toimintaansa. Kirjan pohjalla on Disa-värijärjestelmän perustyypit, jossa ihmiset jaetaan punaisiin, keltaisiin, vihreisiin ja sinisiin erilaisten ominaisuuksiensa perusteella. Kukaanhan ei ole yksioikoisesti vain yhtä tyyppiä, joten kirjan hieman raflaavaan nimeen sopii vallan mainiosti kärjistäminen. Jokaisesta ihmistyypistä löytyy yhtä kaikki psykopaatteja, vaikka jokainen mielellään arvelisi, ettei nyt ainakaan minun tyyppisistäni ihmisistä sellaisia löydy. On kiehtovaa sijoittaa myös itsensä eri ihmistyyppien sekaan ja löytää itsestään myös niitä ei-niin-mukavia piirteitä. Tiesitkö, että psykopaatteja on ympärilläsi aivan yhtä paljon kuin skitsofreenikkoja? Psykopaatteja ei vain lääkitä, koska se ei ole sairausluokituksessa mikään sairaus, vaikka se siltä tuntuisi. Psykopaatit pysyvät ympärilläsi etkä voi niille mitään. Kirjan luettuasi tulet katsomaan ympärillesi hieman tarkemmin. Toivottavasti et kuitenkaan löydä yhtään psykopaattia läheisistäsi mutta osaat tunnistaa niitä tunnusmerkkejä, joita tarvitset, jotta osaat varoa manipuloijia. Kirja on viihdyttävä mutta ei pelottava. Tärkeintä siinä on ymmärtää, että maailmassa on monelaisia ihmisiä varustettuna erilaisilla toimintatavoilla.

-Hanna-Liisa, Tampereen myymälästä

erikson

Kun tunnet itsesi, sinua ei viedä kuin pässiä narussa. Olet todennäköisesti törmännyt ihmiseen, joka on poikkeuksellisen karismaattinen, ystävällinen ja superviehättävä. Hän jakelee kohteliaisuuksia, ja uskot kaiken, mitä hän sanoo – se vain tuntuu niin mukavalta. Mutta jos jokin kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, niin… Psykopaattisia piirteitä on huomattavasti useammalla ihmisellä kuin aiemmin on ajateltu, eikä populaarikulttuurin sarjamurhaajamielikuva vastaa todellisuutta. Psykopaateilla on taito vakuuttaa kenet tahansa mistä tahansa. He haluavat kontrolloida muita eivätkä epäröi vääristää totuutta saadakseen tahtonsa läpi. Psykopaatit ympärilläni paljastaa, kuinka manipuloija hyödyntää heikkouksiasi. Kun tunnet miten itse käyttäydyt, tiedät mistä narusta sinua nyitään ja pystyt vastustamaan hienovaraista vaikuttamista. Thomas Eriksonin edellinen kirja Idiootit ympärilläni on ollut suurmenestys niin Ruotsissa kuin Suomessakin ja kirjan oikeudet on myyty pariinkymmeneen maahan.

Lue myös Hanna-Liisan suosittelu kirjasta Idiootit ympärilläni (tästä)!

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top