Todellisuuden ja fantasian rajamailla Reviewed by Momizat on . Leena Krohn: Kadotus Huh, miten hieno kirja! Leena Krohnin luoma maailma on jossain todellisuuden ja fantasian rajamailla; se muistuttaa ympäristöä jossa elämme Leena Krohn: Kadotus Huh, miten hieno kirja! Leena Krohnin luoma maailma on jossain todellisuuden ja fantasian rajamailla; se muistuttaa ympäristöä jossa elämme Rating: 0

Todellisuuden ja fantasian rajamailla

lilliLeena Krohn:
Kadotus

Huh, miten hieno kirja! Leena Krohnin luoma maailma on jossain todellisuuden ja fantasian rajamailla; se muistuttaa ympäristöä jossa elämme, mutta on silti outo, hämmentävä ja jopa hieman pelottava. Lukija saa kirjasta irti juuri niin paljon kuin itse haluaa; tekstejä voi lukea vain kokoelmana erikoislaatuisia tarinoita, tai halutessaan voi heittäytyä loputtomaan merkitysten maailmaan ja etsiä kaikelle valtavan määrän tulkintoja. Tarinat voi kokea ahdistavina ja jonkinlaisina kauhukuvina tulevaisuudesta, mutta toisaalta ne eivät ole kovin kaukana nykymaailmasta. Sekaan mahtuu kuitenkin myös huumoria, jota voi löytää esimerkiksi jo kirjan kannestakin.

-Lilli, Sellon myymälästäkadotus

Kaupungin löytötavaratoimiston ainoalle työntekijälle toimitetaan jälleen erään yön jälkeen tavaroita. Jokainen esine kantaa mukanaan omaa tarinaansa. Helsinkiä muistuttavassa kaupungissa vietetään Taiteiden yötä, eikä kulkiessa voi tietää, mikä on esitystä ja mikä totta. Siellä liikuskelevat esimerkiksi aggressiivinen räppäri, Bitula-nimistä olentoa ulkoiluttava rouva, siluettitaiteilija ja Neiti Aika. Leena Krohnin uutuusromaanin 13 yksittäisestä tarinasta muodostuu merkitysten seitti. Sen todellisuutta venyttävät, tarkentavat ja horjuttavat tapahtumat ja hahmot kommentoivat terävästi kohti loppuaan marssivaa maailmaamme. Kadotuksen kirkas kerronta vie samaan aikaan eteen- ja taaksepäin. Krohnin ällistyttävä taito kirjoittaa ikiaikaisista teemoista samalla tulevaisuutta pelolla ja huumorilla ennustaen vie lukijan syvälle romaanitaiteen ytimeen.

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top