Kansainvälinen kirjallinen sensaatio Reviewed by Momizat on . Golnaz Hashemzadeh Bonde: Olimme kerran Nahid on elänyt elämäänsä vain selviytyäkseen päivästä toiseen maassa, jota ei tunne vielä kolmenkymmenen vuoden jälkeen Golnaz Hashemzadeh Bonde: Olimme kerran Nahid on elänyt elämäänsä vain selviytyäkseen päivästä toiseen maassa, jota ei tunne vielä kolmenkymmenen vuoden jälkeen Rating: 0

Kansainvälinen kirjallinen sensaatio

lilliGolnaz Hashemzadeh Bonde:
Olimme kerran

Nahid on elänyt elämäänsä vain selviytyäkseen päivästä toiseen maassa, jota ei tunne vielä kolmenkymmenen vuoden jälkeenkään omakseen. Syöpädiagnoosi herättää kuitenkin voimakkaan halun elää vielä edes hetken. Nahid yrittää pitää kynsin hampain kiinni tyttärestään, joka on jo aikuinen ja elää omaa elämäänsä. Irti päästämisen tuskasta kumpuaa katkeruus, joka saa Nahidin sanomaan asioita, joita jälkeenpäin katuu. Olimme kerran on tarina sairastumisesta, mutta myös erittäin vahvasti kertomus äidin ja tyttären suhteesta. Mitä velvollisuuksia lapsella ja vanhemmalla on toisiaan kohtaan sen jälkeen kun lapsi on jo kasvanut aikuiseksi, ja onko kumpikaan toiselle mitään velkaa. Nahidin tarina kertoo elämästä ja sen rajallisuudesta, ja siitä että kuoleman odottaminen ei ole aina seesteistä ja tyyntä vaan se voi olla myös raivokasta ja katkeraa.

-Lilli, Sellon myymälästäolimmekerran

Vallankumouksen kauhuista selvinnyt iranilaisnainen on uuden taistelun edessä: nyt syöpää vastaan. Kansainvälinen kirjallinen sensaatio on vuoden koskettavin lukuelämys! Nahid saapui Ruotsiin 30 vuotta sitten puolisonsa ja pienen tyttärensä kanssa. He pakenivat Iranin islamilaista vallankumousta. Vuosia myöhemmin Nahidin puoliso on kuollut, ja lääkärit antavat hänelle itselleen korkeintaan puoli vuotta elinaikaa. Nahid on yksinäinen ja katkera, ja suhde ainoaan tyttäreenkin on vaikea. Kaikki kuitenkin muuttuu, kun odottamaton uutinen herättää Nahidissa väkevän halun elää. Ylistetty romaani on kuvaus kirvelevästä äidinrakkaudesta ja sammumattomasta tulevaisuuden toivosta.

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top