Lue ja rakastu aivoihisi Reviewed by Momizat on . David Eagleman: Aivot - ihmisen tarina Aivot on ihmisen ylivoimaisesti mielenkiintoisin osa. Aivot erottavat meidät kenestä toisesta tahansa elävästä tai jo ede David Eagleman: Aivot - ihmisen tarina Aivot on ihmisen ylivoimaisesti mielenkiintoisin osa. Aivot erottavat meidät kenestä toisesta tahansa elävästä tai jo ede Rating: 0

Lue ja rakastu aivoihisi

hansuDavid Eagleman:
Aivot – ihmisen tarina

Aivot on ihmisen ylivoimaisesti mielenkiintoisin osa. Aivot erottavat meidät kenestä toisesta tahansa elävästä tai jo edesmenneestä ihmisestä. Hämmästyttävää, miten ihmisen pään sisällä on pieni avaruus, jonka toiminta vaikuttaa kaikkeen tekemäämme. Kirjan aivoista on kirjoittanut Stanfordin yliopiston professori ja aivotutkija, joten epäilin, onko kirja liian tieteellinen tavallisen aivoista kiinnostuneen ihmisen luettavaksi – ei ole. Ihan mahtava opus, jossa aivojen toiminta muodostaa niin mielenkiintoisen kirjan, että ei kerta kaikkiaan voi muuta kuin lumoutua. Kirjasta löytyy vastauksia myös siihen, miksi valitsen sitruunajäätelön minttujäätelön sijaan. Tiesitkö, että aivojen neuronien ryhmätyö aiheuttaa innostumisen jostakin asiasta? Voiko tekoäly koskaan korvata ihmisaivoja? Miten aivot toimivat muiden aistien kanssa? Mitä tapahtuu, kun katsot jotain? Eagleman on aivotutukimuksen rocktähti. Lue ja rakastu aivoihisi!

-Hanna-Liisa, Tampereen myymälästä

Kuka minä olen? Kuka olen huomenna? Mihin tarvitsen muita ihmisiä? Entä mitä on todellisuus? Aivot – ihmisen tarina vie huippukiinnostavalle matkalle pimeään ja hiljaiseen universumiin, joka on suljettu pieneen koteloon – jokaisen ihmisen pään sisälle. Siellä, hämmästyttävän tiiviissä paketissa sadat miljardit aivosolut ja niiden biljoonat yhteydet luovat juuri sinut. Eagleman johdattaa aivojen salaisuuksiin kertomalla niin huippu-urheilijoiden kuin rikollisten aivoista. Kirjassa uppoudutaan myös aivokirugiaan, robotiikkaan ja kuolemattomuuteen. Mukaansatempaava Aivot on kertomus sinusta: siitä miten elämäsi koko ajan muokkaa aivojasi ja miten aivot muokkaavat sitä, miten elämääsi elät.

aivot

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top