Juonittelua, mysteerejä ja tiukkaa toimintaa Reviewed by Momizat on . Sarah J. Maas: Tulen perillinen - Throne of Glass Throne of Glass -sarjan kolmannessa osassa ystävänsä raa`an murhan järkyttämä ja surun murtama Celaena Sardoth Sarah J. Maas: Tulen perillinen - Throne of Glass Throne of Glass -sarjan kolmannessa osassa ystävänsä raa`an murhan järkyttämä ja surun murtama Celaena Sardoth Rating: 0

Juonittelua, mysteerejä ja tiukkaa toimintaa

jensku150_Sarah J. Maas:
Tulen perillinen – Throne of Glass

Throne of Glass -sarjan kolmannessa osassa ystävänsä raa`an murhan järkyttämä ja surun murtama Celaena Sardothien saapuu rahattomana ja yksin Wendlyniin, jossa hänen tehtävänsä Adarlanin kuninkaan miekkana on salamurhata maan kuningasperhe. Kuitenkin hänen perimmäinen tarkoituksensa sinne saapumisella on pyrkiä löytämään vastauksia mieltänsä poltteleviin kysymyksiin kuninkaasta ja mahtiavaimista. Sankarittaremme ei osaa aavistaa millaisia koettelemuksia Wendlyn tulee hänen eteensä sysäämään, sillä hänen tädillänsä, haltiakuningatar Maevella, on suunnitelmia Aelin Galathyniusta varten. Pian Celaena huomaa kuningattaren verisoturin kouluttavan hänestä sitä tulitaian haltiaa, jollaiseksi hänen olisi ollut tarkoitus tulla, jollei hänen vanhempiansa ja hoviansa oltaisi teurastettu vailla omaatuntoa vuosia aiemmin. Mutta kenelle Celaena todella haluaa olla lojaali ja minkä puolesta hän todellisuudessa haluaa taistella? Haluaako Celaena olla Terrasenin Kuningatar Aelin Tulisydän, vai voiko hän saada sielulleen rauhan vain täyttämällä viimeisen vannomansa valan kuolleelle ystävälleen?

Tulen perillisessä tavataan uusia upeita hahmoja, kuten juro haltiasoturi Rowan, Adarlanin Kuninkaan sotajoukoissa vaikuttava mustasieluinen noita ja lohikäärmeratsastaja Manon Mustanokka unohtamatta Terrasenin Aedin Ashryveria! Samalla lukija pääsee syvemmälle vanhoihin tuttuihinkin hahmoihin. Lukijalle väläytellään takaumia Aelin Tulisydämen lapsuudesta Terrasenin hovissa, ja välillä Maas vie lukijansa tyrannikuninkaan valtakuntaan Adarlaniin näyttääkseen kuinka kruununprinssi Dorian ja kapteeni Chaol tasapainoilevat kumpikin omien kaksoiselämiensä kanssa. Maasilla on taito paljastaa kerralla juuri sopivasti niin, että saa lukijansa pulssin kiihtymään, mutta jättää asioita selvitettäväksi myös myöhemmille kirjoille. Voin lämpimästi suositella Throne of Glass -sarjaa kaikille jotka pitivät Nälkäpeleistä ja Punaisesta kuningattaresta! Itse ainakin jäin kiihkeästi odottamaan neljättä osaa, sillä tahdon saada tietää mitä sarjan uudet uskollisuus- ja ihmissuhdekuviot tuovat tullessaan, ja vaikka Celaena kasvoikin tässä kirjassa hahmona isoin harppauksin, niin minulla on aavistus ettemme ole saaneet lukea vielä läheskään kaikkea mitä Maas on hänen ja muiden hahmojensa varalle suunnitellut!

-Jenni, Jumbon myymälästätulenperillinen

Celaena Sardothien on selvinnyt hurjista taisteluista ja musertavista sydänsuruista, mutta hän on joutunut maksamaan siitä kovan hinnan. Celaena on rikki ja haluaisi nyt vain kostaa rakkaan ystävänsä kuoleman. Sen sijaan hänen täytyy matkustaa kauas toiseen maahan ja kohdata totuuksistaan synkin, joka voi muuttaa hänen elämänsä iäksi. Vain Celaena voi päättää, onko hän kuningatar vai petturi… Samaan aikaan julmat, hirviömäiset joukot kerääntyvät koolle ja valmistautuvat taisteluun. Nujertaakseen vastustajansa Celaenan täytyy taistella sekä omia demoneitaan että sitä pahaa voimaa vastaan, joka on pääsemässä nyt valloilleen. Jos Celaena onnistuu, tulee hänestä Adarlanin suurin uhka.

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top