Taiturimaista sanankäyttöä Reviewed by Momizat on . Tommi Kinnunen:  Pintti Pintti on Tyynelän perheen kolmen sisaruksen tarina kolmen päivän aikana. Jussi on lasitehtaan heittopussi, jota kierrätetään tehtävästä Tommi Kinnunen:  Pintti Pintti on Tyynelän perheen kolmen sisaruksen tarina kolmen päivän aikana. Jussi on lasitehtaan heittopussi, jota kierrätetään tehtävästä Rating: 0

Taiturimaista sanankäyttöä

lilliTommi Kinnunen: pintti
Pintti

Pintti on Tyynelän perheen kolmen sisaruksen tarina kolmen päivän aikana. Jussi on lasitehtaan heittopussi, jota kierrätetään tehtävästä toiseen kun ei ilmankaan töitä kehdata jättää. Raili on voimakastahtoinen nainen, joka on palannut kotipitäjään vaikka Helsingissä piti odottaa ihan toisenlainen elämä. Helmi on kokenut menetyksen, josta ei voi vain toipua ja jatkaa elämäänsä, vaikka kuinka haluaisi. Kinnunen kuvaa jokaisen sisaruksen elämää ja vaiheita tarkasti, ja niin lempeästi, että tarinaan ei voi suhtautua vain kertomuksena. En tiennyt olevani kiinnostunut lasinvalmistuksesta tai 1950-luvun tehdastyöläisten elämästä, mutta Kinnusen kirjojen parissa huomaan innostuvani aina uusista aiheista. Lukemisen jälkeen huomaakin ymmärtävänsä taas jotain ihan uutta meidän lähihistoriastamme ja ihmisyyden monista puolista.

-Lilli, Sellon myymälästä

 

Taiturimaista sanankäyttöä ja samalla täyttä asiaa.
– Eero, Kampin myymälästä

Kirjan vaikutuksesta minuun kertonee se, että aina alkaessani kertoa kirjasta asiakkaalle, käsivarsien ihokarvat nousevat pystyyn.
– Tiina, Kuopion myymälästä

Sodanjälkeinen Suomi kolmen eri päivän ajalta upeasti kuvattuna Kinnusen kynänjäljellä, joka piirtää meille todentuntuisen kuvan lasitehtaasta ja elämästä sen ympärillä.
– Marianne, Forssan myymälästä

Odotettu uutuusromaani lasitehtaan ihmisistä. ”On lasinteräviä hetkiä, jotka viiltävät menneet ajat irti nykyisistä. Ne karkottavat varmuuden ja havahduttavat huomaamaan, että sellainen on mahdollista, mitä ennen ei osannut todeksi kuvitella. Maailmassa syttyy sotia ja sattuu onnettomuuksia, tapahtuu vallankumouksia ja kruunajaisia, joiden mukaan aikaa jaksotetaan, mutta ihmisen elämän mullistukset ovat sellaisia, joita ei koulukirjoihin merkitä.” Tyynelän perhe on kasvanut lasitehtaan varjossa. Jussia – sisarusparven vanhinta – kierrätetään tehtaalla eri tehtävissä. Kun muut kehittyvät taidoissa, kasvaa Jussi vain ikää. Mutta maailman hän näkee yksityiskohtaisemmin ja terävämmin kuin muut. Jussin siskoilla on omat elämänsä ja huolensa. Helmi käy tehtaalla töissä, mutta kaipaa takaisin hetkiin, joihin ei voi enää palata. Kiivasluonteisella Raililla taas on Helsingissä menneisyys, jota hän ei tajua edes piilotella. Hänestä maailmassa pärjää, jos vain on tarpeeksi tahtoa. Jäljittelemättömällä tyylillään Tommi Kinnunen kuvaa tehdaskylän pienoismaailmaa, ihmisten kohtaloita ja heidän keskinäisiä suhteitaan sodanjälkeisessä Suomessa. Tommi Kinnunen on poikkeuksellisen taitava ihmiskuvaaja, joka on muutamassa vuodessa noussut yhdeksi Suomen suosituimmista kirjailijoista. Hänen edelliset romaaninsa Neljäntienristeys ja Lopotti ovat olleet arvostelu- ja myyntimenestyksiä. Kinnusen kirjoja on käännetty yli 20 kielelle.

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top