Kiira Korven rankka ja avoin kasvutarina Reviewed by Momizat on .               Jere Nurminen: Kiira - Ehjäksi särkynyt Äärettömän yllättävä kirja! Kiira Korpi on kaikkien tuntema, jo uransa               Jere Nurminen: Kiira - Ehjäksi särkynyt Äärettömän yllättävä kirja! Kiira Korpi on kaikkien tuntema, jo uransa Rating: 0

Kiira Korven rankka ja avoin kasvutarina

hansu

 

 

 

 

 

 

 

Jere Nurminen:
Kiira – Ehjäksi särkynyt

kiiraÄärettömän yllättävä kirja! Kiira Korpi on kaikkien tuntema, jo uransa lopettanut taitoluistelutähti. Miksi minullakin oli kuva kiltistä tytöstä, joka tavoitteli uutterasti voittoja Susannan ja Lauran rinnalla. Joka epäonnistui lukemattomia kertoja, mutta kun onnistui, lopputulos oli häikäisevä? Muistan myös sen kuuluisan poliisiasun, Teemu Muurimäen lukuisat upeat asut, monet hienot EM-kisat, mutta myös pyllähdykset. Kiira on kansainvälisen luokan kaunotar, monen taitoluistelua aloittelevan tytön idoli, mutta myös sitkeä, epäonnistumisista piittaamaton voimapussi. Vai onko sittenkään? Jere Nurminen on kirjoittanut Kiirasta elämäkertakirjan, jossa kuuluu Kiiran oma ääni, mutta myös muiden lähellä elävien kommentit; vanhempien, valmentajien sekä aviomiehen. Ja mikä yllätys! Kiira on julkisuudessa ollut aina aurinkoinen – tulevaisuutta täynnä. Kyyneltenkin hetkestä on päästy eteenpäin nopeasti. Yhtäkkiä kädessäni on rohkean nuoren naisen kertomus siitä, millaista on olla huippu-urheilija, selvästikin itseensä etäisyyttä ottava ja tunnustavakin. Kympin tyttönä on selvästi ollut vaikea olla. Itsepäinen lapsi kasvaa omapäiseksi huippu-urheilijaksi, jolla on uran päättymisen jälkeen analyyttinen, mutta myös itsekriittinen ote omaan historiaan sekä ympärillä oleviin ihmisiin. Koskaan en ole ajatellut, että Kiira on niin järkähtämättömän omapäinen kuin kirja antaa ymmärtää. Rohkeus kertoa omasta perheestään, luistelijakollegoistaan ja valmentajistaan kertoo siitä, kuinka valmis kirjan kirjoittamisen aika oli. Jääkiekkovalmentajan tyttären näkemys myös jääkiekkoharrastuksen yhteisöllisyydestä, ja taitoluistelijan yksinäisyydestä tulee myös hyvin esiin kirjan Torinon olympialais-osiossa. Työskentelen Tampereella, joten Kiiraa on tullut myös nähtyä myös livenä. Kun seuraavan kerran hänet näen, katson Kiiraa aivan toisin silmin! Edelleen arvostaen, mutta nyt myös ihmisenä, jolla todella riittää rohkeutta.

-Hanna-Liisa, Tampereen myymälästä

Taitoluistelija Kiira Korven rankka ja avoin kasvutarina. Valovoimaisen urheilutähden tarinaa värittävät tinkimätön kunnianhimo, kasvavat paineet, ankara harjoittelu ja vaiheet, joissa usko uhkaa loppua – mutta myös rakkaus ja ilo onnistumisen hetkistä.

Olen saanut itse valtavasti oivalluksia ja voimaa luettuani muiden elämäkertoja, ja nyt voin toivottavasti antaa niitä muille. –  Kiira Korpi

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top