Suorittajasta nautiskelijaksi Reviewed by Momizat on . Sarah Knight: Viis veisaamisen elämänmullistava taika Täytyykö elämäsi velvollisuuksista? On anopin nimipäiväjuhlaa, ikuista laihdutusta, palaveria toisensa per Sarah Knight: Viis veisaamisen elämänmullistava taika Täytyykö elämäsi velvollisuuksista? On anopin nimipäiväjuhlaa, ikuista laihdutusta, palaveria toisensa per Rating: 0

Suorittajasta nautiskelijaksi

hansuSarah Knight:
Viis veisaamisen elämänmullistava taika

Täytyykö elämäsi velvollisuuksista? On anopin nimipäiväjuhlaa, ikuista laihdutusta, palaveria toisensa perään ja ikävät naapurit, joille täytyy olla ystävällinen. Jos tunnistit edellä olevista itsesi, tartu tähän kirjaan. Kirjassa esitellään kaksivaiheinen menetelmä, jolla raivaat itsellesi aikaa siihen, mitä todella haluat itse tehdä. Kirjan tekijä luki Marie Kondon Konmarin ja höpsähti siinä määrin, että irtisanoutui järjestämään miehensä sukkalaatikkoa ja päätti lopulta pystyviikata koko elämänsä. Olen lukenut Konmarini, joten tartuin kirjaan kiinnostuneena. Kirja sihtaa siihen, että aikaa jäisi elämässä niihin asioihin, mistä nauttii eniten, sen sijaan, että suorittaa koko ajan. Konmari vaatii järjestelmällistä luonnetta ja pyytää poistamaan tavarat, jotka eivät tuota iloa ja samalla järjestää elämä mahdollisimman ilmavaksi. Konmari vaatii jatkuvaa tekemistä ja luopumista. Sarah Knight jatkojalosti kodin järjestämistä siten, että rupesi luokittelemaan asioita, joista ei piittaa – ja joista sen jälkeen viis veisaa. Helpommin sanottu kuin tehty, vai? Tähän kirjoittajakin tarttuu. Ei silti tarvitse olla ikävä ihminen. Ei kaikkea tarvitse luokitella ja lakaista, omalle tielle voi valita prioriteetit ja edetä niiden mukaan. Hauskaa kirjassa on vinkit To do -listoihin. Koko kirjaa ei tarvitse omaksua – eikä moni sitä voikaan tehdä. Viis veisaaja Sarah Knight ei ole downshiftaaja, vaan enemmänkin elämänsä uuden linjan etsijä, joka valitsee tietoisesti omaa tietään tyytyväisempään elämään. Kirjoittaja on toimittaja, joten ei hän vallan toimetonkaan ole. Kirjassa ehdotetaankin eri polkuja oman tyytyväisyyden ja elämänilon löytämiseksi mm. työelämässä. Hauska ja ajatuksia herättävä kirja. Voi tästä toki viis veisatakin, jos niin haluaa.

-Hanna-Liisa, Tampereen myymälästä

Täyttävätkö arkesi ja mielesi perhedraama, bikinikuntoon pääseminen, taloyhtiön hallituksessa kinastelu ja työkaverin lapsen ristiäiset? Nokkela ja hillitön opas kertoo, kuinka voit hankkiutua eroon ikävistä velvollisuuksista ja odotuksista, häpeästä ja syyllisyydestä – ja alkaa käyttää aikaasi mieluummin niihin ihmisiin ja asioihin, jotka tekevät sinut onnelliseksi. Viis veisaamisen elämänmullistava taika esittelee idioottivarman kaksivaiheisen menetelmän, jolla voit raivata elämäsi ja ajatuksesi. Nerokas menetelmä vapauttaa sinussa vähät välittämisen voiman. Marie Kondon siivouskirja on myynyt miljoonia kappaleita ja saanut ihmiset ympäri maailman karsimaan tavaroitaan. Yksi näistä ihmisistä oli toimittaja Sarah Knight, joka irtisanoutui työstään, järjesti miehensä sukkalaatikon ja tunsi olonsa fantastiseksi. Sitten hän päätti alkaa karsia muutakin. 

viisveisaa

Tutustu myös Sarah Knightin uuteen Elämä vie ja sinä vikiset -kirjaan!

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top