Pienin kani voi olla suurin sankari! Reviewed by Momizat on . Santa & Simon Sebag Montefiore: Lontoon kuninkaalliset kanit Voi että, en edes tiedä mistä alkaisin kertomaan tästä lastenkirjaston Kruunun jalokivestä! Ens Santa & Simon Sebag Montefiore: Lontoon kuninkaalliset kanit Voi että, en edes tiedä mistä alkaisin kertomaan tästä lastenkirjaston Kruunun jalokivestä! Ens Rating: 0

Pienin kani voi olla suurin sankari!

jensku150_Santa & Simon Sebag Montefiore:
Lontoon kuninkaalliset kanit

Voi että, en edes tiedä mistä alkaisin kertomaan tästä lastenkirjaston Kruunun jalokivestä! Ensinnäkin, tämä on ehdottomasti erittäin onnistunut ulkoasultaan ja kuvitukseltaan. Kirjan kansi huutaa muiden joukosta ”Valitse minut! Valitse minut!”.

Toisekseen päähenkilö on mitä herttaisin ja samaistuttavin; yhdyskuntansa pienin ja heiveröisin poikanen Sulo on tottunut jäämään muiden sisarustensa varjoon ja kuulee siitä heiltä jatkuvasti. Sen lempeä emo yrittää hellästi rohkaista pikkuistaan näyttämään muille olevansa muutakin kuin pelkkä poikueen reppana. Samaten muun yhdyskunnan karttama, väärinymmärretty vanha Horatio-jänis näkee uteliaassa ja vilpittömässä Sulossa piilevän potentiaalin, ja rohkaisee sitä seikkailuun, jollaiseen pikku kani-parka ei olisi villeimmissä unissaankaan lähtenyt! Panokset ovat kovat, mutta kun kyseessä on Englannin kuningattaren pelastaminen inhottavilta ratseilta, ei Sulolla ole vaihtoehtoja.

Kaninpoikanen kerää kaiken rohkeutensa ja neuvokkuutensa ja matkustaa Lontooseen, jossa sen on määrä etsiä järjestö nimeltä Lontoon kuninkaalliset kanit, jotka sukupolvien ajan ovat suojelleet Britannian kuninkaallista perhettä, ja nyt Sulon tehtävä on paljastaa heille kuningatarta uhkaava kauhea suunnitelma. Seikkailullaan Sulo kerta toisensa jälkeen yllättää itsekin itsensä neuvokkuudellaan, rohkeudellaan ja päättäväisyydellään, ja kohtaa uusia ystäviä jotka hekin saavat nopeasti huomata, että Sulo on paljon muutakin kuin mitä ulkonäkö antaa ymmärtää!

En voi tarpeeksi kehua miten upeasti tarina käsittelee itseensä uskomisen ja luottamisen voimaa, ja rohkaisee meitä kaikkia astumaan pois mukavuusalueeltamme. Se opettaa myös, että ikinä ei pidä suostua asettumaan muottiin, johon muut kovasti yrittävät meitä sovittaa, sillä me olemme aina paljon sitä enemmän. Tarina sopii upeasti iltasaduksi yli viisivuotiaille.

-Jenni, Jumbon myymälästä

lontoonkuninkaalliset

Shylo on aina ollut pentueen pienin kani, perheen hiljaisin ja heikoin lenkki. Muut sisarukset pitävät häntä pilkkanaan päivittäin. Mutta kun Shylo törmää rottajengiin ja kuulee vahingossa heidän ilkeän juonensa valokuvata kuningatar yöpuvussaan, ainoa oikea vaihtoehto on matkustaa Lontooseen ja varoittaa Lontoon kuninkaallisia kaneja tästä viheliäisestä salajuonesta! Lontoon kuninkaallisilla kaneilla on juhlava menneisyys hallitsijaperheen suojelijana ja nyt tämä salainen järjestö joutuu jälleen tositoimiin rottajengin pysäyttämiseksi. Mutta pystyykö heiveröinen ja ujo Shylo vakuuttamaan kanijärjestön siitä, että kuningatar on todellisessa vaarassa? Hobitti kohtaa Ruohometsän kansan tässä hurmaavassa sadussa, joka todistaa että pienin kani voi olla suurin sankari.

”Elämä on seikkailu. Kaikki on maailmassa mahdollista, kun on tahtoa ja onnea, mehevä porkkana, tarkka nenä ja ripaus hullunrohkeutta!”

 

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top