Hyinen seikkailu napajäätiköiden sankarin jäljillä Reviewed by Momizat on . Monica Kristensen: Amundsenin viimeinen matka Kun ilmalaiva Italia joutuu tuhoisaan onnettomuuteen paluumatkallaan pohjoisnavalta vuonna 1928, pelastusyrityksee Monica Kristensen: Amundsenin viimeinen matka Kun ilmalaiva Italia joutuu tuhoisaan onnettomuuteen paluumatkallaan pohjoisnavalta vuonna 1928, pelastusyrityksee Rating: 0

Hyinen seikkailu napajäätiköiden sankarin jäljillä

Monica Kristensen: katja150
Amundsenin viimeinen matka

Kun ilmalaiva Italia joutuu tuhoisaan onnettomuuteen paluumatkallaan pohjoisnavalta vuonna 1928, pelastusyritykseen ryhtyy muiden mukana myös kuuluisa naparetkeilijä Roald Amundsen. Heikosti varustautuneen, ikääntyvän Amundsenin mielessä siinsi kansallissankarin maineen palautus, mutta toisin kävi. Amundsen katosi miehistöineen jättäen jälkeensä vain kysymyksiä. Naparetkeilijä ja kirjailija Monica Kristensen käy läpi mysteeriä kirjassa tarkasti ja hänen ymmärryksensä arktisesta maisemasta, jonne mysteeri sijoittuu, on selvä. Jännärimäisen mukavalukuinen kirja kutkutti omaa salapoliisipuoltani. Erinomainen lukukokemus ja yksi tämän vuoden suosikeistani!

-Katja, Joensuun myymälästä

amundsen

 

Vuonna 1928 ilmalaiva Italian paluumatka pohjoisnavalta päättyi onnettomuuteen Huippuvuorilla. Aluksen miehistön löytämiseksi käynnistettiin historian suurin kansainvälinen pelastusoperaatio, johon otti osaa myös Roald Amundsen. Ikääntyvä naparetkeilijä lähti kehnoin varustein uhkayritykseen, jonka oli määrä palauttaa hänen maineensa kansallissankarina. Toisin kävi: Amundsen katosi jäljettömiin. Amundsenin pelastuslentokoneen ja sen huono-onnisen miehistön kohtalo on jäänyt arvoitukseksi. Rikoskirjailijana ja naparetkeilijänä tunnetun Monica Kristensenin tiheätunnelmainen teos raottaa arktisen mysteerin verhoa uusien todisteiden voimin.

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top