Teinivuosien koukeroisista ihmissuhteista Reviewed by Momizat on . Jenny Han: Pojille, joita joskus rakastin Me kaikki vaalimme elämässämme jotain. Se voi olla kokoelma ulkomailta tuotuja jääkaappimagneetteja, muumimukeja, valo Jenny Han: Pojille, joita joskus rakastin Me kaikki vaalimme elämässämme jotain. Se voi olla kokoelma ulkomailta tuotuja jääkaappimagneetteja, muumimukeja, valo Rating: 0

Teinivuosien koukeroisista ihmissuhteista

jensku150Jenny Han:
Pojille, joita joskus rakastin

Me kaikki vaalimme elämässämme jotain. Se voi olla kokoelma ulkomailta tuotuja jääkaappimagneetteja, muumimukeja, valokuvia, mitä kenelläkin. Kuusitoistavuotias Lara Jean Song Covey on aina tarkoin vaalinut entisille ihastuksilleen kirjoittamiaan rakkauskirjeitä, joita hän säilyttää edesmenneeltä äidiltään saadussa hatturasiassa. Rakkauskirjeitä, joita hän ei koskaan tarkoittanut oikeasti lähettävänsä. Näihin kirjeisiin hän on vuodattanut koko sydämensä. Eräänä päivänä kirjeet arvoituksellisesti päätyvätkin kohteilleen, ja kauhuissaan Lara yrittää löytää keinon välttääkseen suurimman nöyryytyksen ja häpeän ihmisten silmissä.

Myös Laran ensimmäinen ihastus, (hänen isosiskonsa Margotin poikaystävä) luotettava ja turvallinen naapurinpoikapojillejoita Josh, on saanut kirjeen ja tilanne vaatii toimenpiteitä. Lara ennemmin kuolisi kuin pettäisi siskonsa, juuri Skotlantiin yliopistoon opiskelemaan lähteneen kunnollisen ja esimerkillisen Margotin luottamuksen. Siispä hän juonii Peterin, lukion suositun lacrosse-pelaajan ja yhden hänen rakkauskirjeistänsä saaneen pojan kanssa juonen, jonka on tarkoitus uskotella Joshille, ettei Lara kirjeestään huolimatta ole rakastunut tähän. Peter taas haluaa tehdä entisen tyttöystävänsä, lukion kuningatarmehiläisen Genevieven mustasukkaiseksi. Lara ja Peter ryhtvät valesuhteeseen, joka aiheuttaa tietenkin epäsovinnaisuudellaan kummastussa koulutovereissa sekä perheenjäsenissä. Miten kummassa koulun suosituin sydäntenmurskaaja voisi olla ihastunut ujoon lukutoukkaan ja kotihiirulaiseen?

Kirja sai minut nostalgiseksi. Aloin muistelemaan omia murrosiän ihastuksiani, ja samastuin vahvasti tunnolliseen ja itsensä nolaamiseen taipuvaiseen Laraan. Rakastin kirjassa sitä, ettei se pyöri aivan jatkuvasti vaaleanpunaisen ihastumishattaran ympärillä, joka olisi tehnyt tarinasta paljon yksitoikkoisemman ja tylsemmän. Lukija pääsee osaksi Song-Coveyn perheen elämää ja realistinen kuvaus yksinhuoltaja-isän ja kolmen tyttären arjesta tuo tarinaan syvyyttä ja uskottavuutta.

Voin lämpimästi suositella tätä kirjasarjan ensimmäistä osaa yläasteikäisille nuorille, jotka pitivät Estelle Maskamen, Kiera Cassin ja John Greenin kirjoista.

-Jenni, Jumbon myymälästä

Pojille, joita joskus rakastin kertoo teinivuosiaan elävästä Lara Jeanista, jonka peltirasiaan tallettamat rakkauskirjeet lähetetään yllättäen eteenpäin. Koukeroisten ihmissuhteiden sekamelskassa Lara pyrkii selvittämään sekä omien, että ihastustensa tunteiden aitoutta. Korealais-amerikkalainen kirjailija Jenny Han on noussut maailmalla ilmiöksi vuoden 2014 romaanillaan All the Boys I’ve Loved Before, sillä Netflix julkaisi tarinasta Lana Condorin tähdittämän elokuvaversion elokuussa 2018. Pojille, joita joskus rakastin aloittaa Larasta kertovan trilogian, jonka seuraavat osat ilmestyvät niin ikään suomennettuina vuoden 2019 aikana. Jo ensimmäinen osa keikkui 40 viikkoa New York Timesin Best Seller -listalla Young Adults -kategoriassa, joten jatkoa odotetaan vesi kielellä!

Kirjan voit tilata myymälöistämme tai Suomalainen.comista!

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top