Robert Galbraith alias J.K. Rowling täyttää odotukset Reviewed by Momizat on . Tätä kirjaa olen odottanut, kuin kuuta nousevaa koko kesän, enkä turhaan. Robert Galbraith alias J.K. Rowling todistaa osaavansa kirjoittaa myös upeita dekkarei Tätä kirjaa olen odottanut, kuin kuuta nousevaa koko kesän, enkä turhaan. Robert Galbraith alias J.K. Rowling todistaa osaavansa kirjoittaa myös upeita dekkarei Rating: 0

Robert Galbraith alias J.K. Rowling täyttää odotukset

silkkiäistoukkaTätä kirjaa olen odottanut, kuin kuuta nousevaa koko kesän, enkä turhaan. Robert Galbraith alias J.K. Rowling todistaa osaavansa kirjoittaa myös upeita dekkareita, siinä kun Pottereitakin.

Elämän ja sodan kolhima Lontoolainen yksityisetsivä Cormoran Strike ja hänen nokkela apulaisensa Robin Ellacott, saavat tehtäväkseen etsiä kadonnut kirjailija, joka löytyykin, mutta murhattuna. Epäsovinnainen kirjailija ei ehtinyt saada julkaistua viimeistä teostaan. Tiedettiin lähipiirissä kuitenkin, että se olisi ilmestyessään loukkannut rajusti tiettyjä ihmisiä, joista yhdellä, jos toisellakin saattaisi olla osuutta murhaan. Syyllisen löytäminen ei ole kuitenkaan helppoa, eikä vaaratonta.

Juoni ja tunnelmien kuvaukset ovat kerrassaan vangitsevia, kuten edellisessä Cormoran Strike -kirjassa Käen kutsu. Suosittelen molempia erityisesti brittidekkarien ystäville, sekä kaikille perinteisen jännärin lukijoille.

– Maitta, Lohjan myymälä
jannitys_suosittelija_fb_560x292px_maitta
 
 
 
 
Yksityisetsivä Cormoran Striken toinen tapaus on brittidekkaria parhaimmillaan – P.D. Jamesin ja Ruth Rendellin hengessä Kun lontoolainen kirjailija Owen Quine katoaa, vaimo kutsuu paikalle yksityisetsivä Cormoran Striken. Tutkimuksissa käy pian selväksi, että miehen katoamiseen liittyy paljon enemmän kuin vaimo luulee. Kirjailija on juuri saanut valmiiksi romaanin, jossa hän maalaa ilkeän muotokuvan lähes kaikista tuntemistaan ihmisistä. Kirjan julkaiseminen tuhoaisi monen elämän. Kun Quine löytyy raa’asti murhattuna, Strikella on edessään kilpajuoksu aikaa vastaan. Kuka on tämä säälimätön murhaaja, jonka kaltaista Strike ei ole koskaan ennen kohdannut?
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentoi

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top