Tapahtumarikas kirja Reviewed by Momizat on . Kirjoja rakastavan nuorukaisen ja kissojen kanssa puhuvan vanhemman miehen elämänkohtalot kietoutuvat merkillisesti yhteen. Pintatasolta helppolukuinen ja tapah Kirjoja rakastavan nuorukaisen ja kissojen kanssa puhuvan vanhemman miehen elämänkohtalot kietoutuvat merkillisesti yhteen. Pintatasolta helppolukuinen ja tapah Rating: 0

Tapahtumarikas kirja

Kirjoja rakastavan nuorukaisen ja kissojen kanssa puhuvan vanhemman miehen elämänkohtalot kietoutuvat merkillisesti yhteen. Pintatasolta helppolukuinen ja tapahtumarikas kirja on teemojen ja viittauksien runsaudensarvi. Kaikkea on mahdotonta ymmärtää, mutta se vain lisää kirjan kiehtovuutta. Paras lukemani Murakami.

-Johanna Kampin myymälästä
kaunokirjat_suosittelija_fb_560x292px_johanna

Mukaansatempaavaa, lumoavaa Murakamia Kun Kafka Tamura oli neljävuotias, hänen äitinsä ja sisarensa häipyivät tuntemattomille teille. Siitä lähtien Kafka on asunut kahdestaan etäisen isänsä kanssa. Nyt Kafka täyttää viisitoista ja päättää karata kotoaan. Takaraivossa jyskyttää isän julma profetia, mutta myös hatara toive äidin ja siskon löytämisestä. Kuusikymppinen Nakata ei ole koskaan toipunut lapsena kokemastaan oudosta onnettomuudesta, jonka seurauksena hän menetti muistinsa täydellisesti. Hän ei osaa lukea eikä kirjoittaa, mutta hän osaa keskustella kissojen kanssa ja on siksi hyvä löytämään kadonneita kotikissoja. Erään kissan liikkeitä selvittäessään hän joutuu Koichi Tamuran eli Kafkan isän taloon. Sen jälkeen hänen yksinkertainen, rutiinien rytmittämä elämänsä suistuu raiteiltaan. Nakata joutuu pakenemaan. Sekä Kafka että Nakata päätyvät Tokiosta Takamatsuun, eteläiselle Shikokun saarelle, ja heidän tarinansa nivoutuvat yhteen. Unenomaiset tapahtumat vangitsevat lukijan maailmaan, jossa ilmanpaine, äänten värähtelyt, valon heijastukset, se miten kappaleet liikkuvat ja aika kuluu kaikki muuttuu vähä vähältä.

Kommentoi

© 2014 Suomalainen Kirjakauppa

Scroll to top